Haberler

Shell Eco-marathon'a Geri Sayım Başladı

Shell Eco-marathon'da 'Yarının En Az Yakıt Tüketen' Araçlarıyla Yarışacak Olan 12 Türk Ekibinin Çalışmaları Son Hız Devam Ediyor.

Shell Eco-marathon'da 'yarının en az yakıt tüketen' araçlarıyla yarışacak olan 12 Türk ekibinin çalışmaları son hız devam ediyor.

Shell'in gençleri enerji tasarrufuna katkıda bulunmaya teşvik etmek amacıyla tüm Avrupa genelinde lise, teknik lise, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ve onlara yarının "en az yakıtla en fazla yol alan" otomobillerini bugünden üretmelerine imkan sunan "Shell Eco-marathon" Yarışması'nın 23.'süne geri sayım başladı. 22-24 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Nogaro Kenti'nde düzenlenecek olan organizasyonda Türkiye'yi, tasarımını ve üretimini gerçekleştirdikleri araçlarıyla temsil edecek olan 12 Türk ekibi, atölye çalışmalarını tamamladı.

Dünya genelinde 22 ülkeden 207 tasarımın yarışacağı Shell Eco-marathon Yarışması'nda Türkiye bu yıl 5. kez temsil edilecek. Geçtiğimiz yıl 8 okulun ülkemizi temsil ettiği yarışmada bu yıl katılan okul sayısı 12'ye yükseldi. Buna göre bu yıl Türkiye'yi Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Atatürk Anadolu Lisesi, Eyüboğlu Eğitim Kurumları, Kasımoğlu Coşkun Fen Lisesi, Sakarya Üniversitesi, Şişli Terakki Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri temsil edecek.

Türkiye'den bu organizasyona katılacak ekipler, benzin ve dizel yakıt gibi geleneksel enerji kaynaklarının yanı sıra LPG, hidrojen gibi daha temiz enerji türlerini de deneme fırsatını yakalayacak. Yarışlar, geleceğin otomobillerini andıran "Prototip" ve dış görünüş olarak yol amaçlı normal otomobillere benzeyen ancak bugünün sınırlı olanaklarına rağmen enerjinin optimum kullanımını hedefleyen "Urban" olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak.

Türk ekiplerine hazırlanma sürecinde, organizasyonun ana sponsoru ve düzenleyicisi Shell'in danışmanlık destiği verdi. "Michelin" firması okulların 'araç lastiği'ni sağladı, araçların nakliyesi Ekol tarafından gerçekleştirildi, araçlarda kullanılacak teknik malzemeler de 3M tarafından temin edildi. Shell Eco Marathon'da projelerinin tasarımından finansmanına kadar tüm yönetiminden sorumlu olan öğrenciler de kendi sponsor firmalarını bularak çok sayıda şirketten ekipman ve maddi destek sağladı.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title