Haberler

Shçek Kız Yetiştirme Yurdu Öğrencileri El İşi Sergilerini Açtı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Kız Yetiştirme Yurdu Öğrencileri, Bin 73 Parçadan Oluşan El İşi Sergileri Vali Mevlüt Bilici ve Shçek Genel Müdürü İsmail Barış'ın Katılımı ile Açıldı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri, bin 73 parçadan oluşan el işi sergileri Vali Mevlüt Bilici ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın katılımı ile açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda gerçekleştirilen serginin açılış törenine Vali Mevlüt Bilici, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, SHÇEK yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Kız Yetiştirme Yurdunda kalan 39 öğrenciden 17 tanesi yıl boyunca hafta sonu ve boş vakitlerinde hazır giyim öğretmenleri Aynur Tanbay eşliğinde bin 73 adet el işi çalışmasını meydana getirdi. Sergide hazır giyim çalışmalarının yanı sıra, çeyizlik ürünler, resim çalışmaları, tablo ve çok sayıda değişik el işi çalışmaları yer alıyor. "17 Fidan ile 10 bin 773 Gül Yetiştirdik" sloganı ile bu çalışmaları meydana getirdiklerini vurgulayan Kız Yetiştirme Yurdu Hazır Giyim Öğretmeni Aynur Tanbay, "Öğrencilerimizin okuldan sonra boş kalan zamanlarını değerlendirmek amacı ile böyle bir çalışma yaptık. Bu yıl aldığımız siparişler ve öğrencilerimiz katılımı açısından yoğun oldu. Burada hazır giyimden, ev tekstili, kara kalem çalışmaları, resim çalışmalarımız yer alıyor. Örgün eğitim boyunca öğrencilerimiz boş zamanlarında bu sergide sergilenen çalışmaları meydana getirdiler" dedi.

Sergi açıldıktan sonra Vali Mevlüt Bilici ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış sergi hakkında Hazır Giyim Öğretmeni Aynur Tanbay ve öğrencilerden bilgiler aldı.

Kız yetiştirme Yurdu öğrencilerinin açmış olduğu el işi sergisi hafta sonuna kadar açık kalacak.

(İA-SE-Y) 27.05.2008 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title