Haberler

Shays: "Türkiye'nin Her Türlü Önlemi Almaya Hakkı Var"

ABD Kongre Üyesi Cumhuriyetçi Parti Connecticut Milletvekili Christopher Shays, Türkiye'nin Terörist Faaliyetlere Tolerans Gösteren Bir Komşu Ülkeye Karşı Her Türlü Önlemi Almaya Hakkı Olduğunu, Ancak Ortak Bir Zemin Bulmak İçin Birlikte Çalışmanın Irak, Türkiye ve ABD'nin Yararına Olacağını Kaydetti.

ABD Kongre Üyesi Cumhuriyetçi Parti Connecticut Milletvekili Christopher Shays, Türkiye'nin terörist faaliyetlere tolerans gösteren bir komşu ülkeye karşı her türlü önlemi almaya hakkı olduğunu, ancak ortak bir zemin bulmak için birlikte çalışmanın Irak, Türkiye ve ABD'nin yararına olacağını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığında, yetkililerle bir araya gelen Shays, Türkiye ve Irak arasında dün imzalanan mutabakat zaptıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine iki komşu ülkenin açık bir şekilde PKK'nın bir terör örgütü olduğunu belirtmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

"Bir terör örgütünün, bir ülkede faaliyet göstermesine izin vermekten hiçbir fayda gelmez" diyen Shays, Irak'ın ve ABD'nin bu konuyla ilgilenmesini beklemenin, Türkiye'nin hakkı olduğunun altını çizdi. Shays, "Ve sanırım bunu yapacağız. Dünün çok önemli bir gün olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin Irak'ın istikrarı konusunda ne gibi bir katkı yapabileceğinin sorulması üzerine de Shays, "Irak'ın hayati öneme sahip bir komşusu olan Türkiye'nin, bölgedeki etkisine ve bölge konusundaki bilgisine muhtaç olduklarını" belirterek, "Bölgedeki güçlerimizi çekmeye başlayacağız çünkü orada süresiz olarak durma yeteneğine sahip değiliz. Ama oradaki askerler için politikacılar olarak sorumluluk hissediyoruz" diye konuştu.

Irak'ın komşularının yardımına da ihtiyacı olduğunu ifade eden Shays, Irak'ta güçlü merkezi bir yönetim mi yoksa bir federasyon mu olacağı konusunda ve petrol konusunda bir karara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title