Haberler

Sgk İl Müdürü Ahmet Yetim'den İha'ya Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ahmet Yetim, İhlas Haber Ajansı (İha) Gaziantep Bölge Müdürü Mefail Akçatepe'yi Ziyaret Ederek, Kurum Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ahmet Yetim, İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep Bölge Müdürü Mefail Akçatepe'yi ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yetim, İHA'ya yaptığı ziyarette, kayıt dışı istihdamın Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olduğunu belirtti. Kayıt dışı istihdamla mücadelede son yıllarda önemli adımlar atıldığını kaydeden Yetim, "Kayıt dışı istihdamla mücadele projesi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı denetimlerde bulunuyor. Bu kapsamda Gaziantep'te de önümüzdeki günlerde yoğun denetimler yapılacaktır" dedi.

Kayıt dışı istihdamla mücadelede bir taraftan kontrollerin artırıldığını diğer taraftan da işverenlerin yükünün azaltılarak topyekün bir mücadele başlatıldığını kaydeden Yetim, "Bu kapsamda, çalışan veya mağdur taraflar ile duyarlı vatandaşların da kayıt dışı istihdamla mücadele seferberliğimize katkısını sağlamak amacıyla telefonla ihbarların alındığı Alo 170 İhbar Hattı kurulmuştur. Vatandaşlarımıza 24 saat hizmet verecek bu hatta ihbar ve şikayetlerini bildirmeleri sağlanarak kayıt dışı istihdamla mücadelede yeni bir çığır açılmıştır" diye konuştu.

Yetim, Alo 170 İhbar Hattı'nın sağlayacağı katkıları ise şöyle sıraladı:

"Kayıt dışı istihdam önlenecek, kayıp ve kaçakların üstüne gidilerek, kaynak oluşturulacak. Vatandaşların ihbar ve şikayetlerini 24 saat telefonla bildirmeleri sağlanarak, hızlı, kesintisiz hizmet alanların ihtiyaç duyduğu her an sağlıklı iletişime hazır olunacak. Bilgilendirme hızlı ve en başarılı yöntem ile yapılacak, zaman ve diğer kaynaklar etkin kullanılacak. Gelen ihbar ve şikayetler, zorunlu bilgilerin de alınması suretiyle merkezdeki ihbar hattı personeli tarafından web tasarımlı bir sayfaya aktarılacak. Böylece vatandaşların sağladıkları katkının sonucunu görmeleri sağlanacak." Yetim, tüm vatandaşların kayıt dışı istihdamla mücadelede yeni bir çığır açan Alo 170 İhbar Hattı'nı kullanmalarını ve Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olan bu konuda katkılarını beklediklerini sözlerine ekledi.

(OÇ-OÇ-Y) 19.06.2008 15:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title