Haberler

Sgk Düzce Emeklilik Servisi Açılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Düzce İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, 2 Haziran Pazartesi Günü Emeklilik Servisinin Faaliyete Geçeceğini Söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Düzce İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, 2 Haziran Pazartesi günü emeklilik servisinin faaliyete geçeceğini söyledi.

Düzce'de emeklilik servisinin açılabilmesi için yapılan girişimler sonuç verdi. Personel sıkıntısının giderilmesi ile Bolu'da yürütülen emeklilik işlemlerinin Düzce'de yapılabilmesi için Düzce SGK İl Müdürlüğü'nde emeklilik servisi açılacak.

SGK Düzce İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, Arşiv Müdürlüğü ve Emeklilik Sevisinin Bolu'dan Düzce'ye alındığını ve servisin 2 Haziran pazartesi günü itibariyle Düzce'de müracaatları almaya başlayacağını söyledi. Canbasoğlu, "1 Ağustos.2006 tarihi itibariyle Bolu Sigorta Müdürlüğü'ndeki işveren işlemleri, e-bildirge, yurt dışı servisinin kısa vadeli işlemleri, prim tahakkuk servislerini Düzce'ye almıştık. Şimdi de 02 Haziran 2008 itibariyle Bolu İl Müdürlüğü'nden emeklilik işlemlerini alacağız" dedi.

Sigortalı dosyalarının Düzce'ye geldiğini ve 2008/48 nolu genelge ile Düzce'de emeklilik servisinin açılacağını belirten Canbasoğlu, "Geçtiğimiz haftalarda sigortalı dosyaları müdürlüğümüze ulaştı. Arşivlerimize yerleştirdik. Şimdi genelge de çıkıyor. 2008/48 no'lu genelge ile tüm Türkiye'de, Düzce SGK İl Müdürlüğü'nde emeklilik işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu" dedi.

Emeklilik servisinin açılmasının mutlu bir olay olduğunu ve vatandaşların en ufak bir işlem için Bolu'ya gitmekten kurtulduğuna dikkat çeken Canbasoğlu, "Bütün Düzcelilere bu bir müjdedir. Bu çok mutlu bir olay. Bundan sonra artık en ufak işlem için vatandaşlarımız Bolu'ya gitmeyecek. Emekli olabilmek için müracaatları artık biz alacağız. Eskiye dönük işlemler için Bolu İl Müdürlüğü ile yazışmalar devam edecek. Çünkü Bolu da Adapazarı'ndan ayrıldığı zaman yıllarca yazışmalar devam etti. Bu kaçınılmaz bir şey. Ama en azından bundan sonraki yazışmalar bizim kanalımız ile yapılabilecek" diye konuştu.

Düzce SGK Müdürlüğü'nden emekli olacak ilk kişiye plaket vereceklerini de ifade eden Canbasoğlu, "İlk emeklimize plaket vermeyi düşünüyoruz. SGK Düzce İl Müdürlüğü'nün ilk emeklisi kim olacak ben de merak ediyorum doğrusu. Askerlik borçlanmaları da buraya yatırılabilecek. İsteğe bağlı primlerimizi buraya yatırabileceğiz. Tarım sigortalarının primleri buraya yatırılacak. Yurt dışı için emeklilik taleplerini biz alacağız. Bolu'dan atanan memurumuz işe başlayınca hukuk işlemleri de Düzce'den yürütülecek. Şu anda genelge ile hukuk işleri ayrılmıyor. Yine Bolu'dan 5 tahsis hazırlık memuru gelecek. Memurlar 21 Aralık 2009 tarihine kadar bizde geçici görevlendirme ile çalışacaklar. Yani eleman yetersiz. Ama biz eleman eksikliği nedeniyle hala Bolu'ya gidilmesin dedik. Böyle bir formül bulduk. Mevcut servislerimizden de eleman takviyesi yaptık. Bolu'dan gelen memurlardan eğitimler alacaklar. İnşallah sancısız, sıkıntısız bir geçiş dönemi yaşayacağız" dedi.

(AY-AK) 30.05.2008 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title