Haberler

Sgk'dan Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Toplantısı

Balıkesir Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü ’Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele’ kapsamında Balıkesir merkez ve İlçelerde bulunan tüm resmi kurumların yetkililerini bilgilendirildi.

Balıkesir Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü 'Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele' kapsamında Balıkesir merkez ve İlçelerde bulunan tüm resmi kurumların yetkililerini bilgilendirildi.

Balıkesir SGK İl Müdürlüğü tarafından Muhasebeciler Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına bakanlıklara ait kurum ve müdürlüklere bağlı personele SGK yetkililerince kayıt dışı istihdam ile bilgilendirilme yapıldı. Toplantının başında SGK İl Müdür Yardımcısı Arslan Kılıç, kayıt dışı istihdamın azaltılması gerektiğini belirterek, "Kayıt dışı istihdam ülkemizin kronik bir sorunu. Bununla ilgili kamu kurum kurumlarının SGK'ya gönderecekleri belgeler konusunda bilgilendireceğiz. 5510 sayılı yasa ile kurumlara getirdiği yükümlülükler protokol gereği nasıl ve hangi periyotlarda gönderilmesi konusunda bilgi vereceğiz. Belge göndermek zorunda olan kurumlar istenilen belgeleri bize göndererek cezai duruma düşmemeleri ve kayıt dışı istihdama da katkıda bulunsunlar. Kayıt dışı istihdam ile azaltılması konusunda kurumumuz tarafından yapılan çalışmalarla 2002'li yıllar da Yüzde 52'ler de olan kayıt dışılık olayı 2016 yılında Yüzde 34'ler civarına düşülmüştür. Kayıt dışılık sosyal bir olgu ve kronik bir meseledir. Kayıt dışı istihdamın 1 puan düşmesi kurumumuza 1 Milyar 885 milyon ek gelir primi sağladığı hesap edilmiştir. Bu durum konunun ehemmiyetini ortaya koymuştur" dedi.

'Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele' konusunda SGK kurumu yetkilileri Balıkesir ve İlçelerden gelen kurum yetkililerine slayt gösterisi ve sunumlarla bilgilendirme yaptılar. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title