Haberler

Sgk'dan Dolandırıcılık Uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk), İşverenleri ve Sigortalıları, Kurumun Adı Kullanılarak Yapılan Dolandırıcılık Girişimlerine Karşı Uyardı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işverenleri ve sigortalıları, kurumun adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, özellikle büyükşehirlerde kurumun adını kullanıp görevli oldukları izlenimini uyandıran kişilerin işveren ve sigortalılara ulaştıkları belirtildi.

Daha önce birçok kez basın açıklaması yapılmasına ve yasal yollara başvurulmuş olmasına rağmen bu tür girişimlerin devam ettiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, son günlerde Ankara'da denenen girişimler üzerine, işveren ve sigortalıların uyarılmasına gerek duyulduğu bildirildi.

Açıklamada, dolandırıcılık girişimlerinde denenen yol ve yöntemler, "hiçbirisinin kurumun çalışma usul ve esasları ile ilgisi bulunmamaktadır" uyarısıyla şöyle sıralandı:

* Sosyal Güvenlik Dergisi, Sosyal Sigorta Gazetesi gibi yayınların kurumumuz adı ve nüfuzu kullanılarak fahiş fiyattan satılmaya ve abone edilmeye çalışılması,

* Kurumumuz adına benzer dernek ve organizasyonlar adı kullanılarak çıkarmak istedikleri dergi, gazete türü yayınlar için destek amaçlı 150-400 TL arası fiyattan ajanda vb. ürünlerin satılmaya çalışılması,

* İş yerlerinin, özellikle organize sanayi bölgeleri aranarak kendilerini müfettiş olarak tanıtıp, teftişe gelineceğinin, yapılacak teftişlerde gerekli kolaylıkların sağlanacağının bildirilmesi, bu arada dernek ve yayın faaliyetleri için destek talep edilmesi,

* Sigortalıların geçmişte hak ettikleri yüklü miktarlarda ölüm aylıkları olduğu, bunun ödenmesi için yapılacak işlemler için belli bir miktarın kuruma yatırılması gerektiği ve bu işle görevli olunduğunun bildirilmesi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title