Haberler

Sgk Borç Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Muzaffer Çakar, "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçların yapılandırma süresi uzatıldı.

Bingöl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Muzaffer Çakar, "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçların yapılandırma süresi uzatıldı." dedi.

Çakar, yaptığı açıklamada, 7143 sayılı kanunun 18 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Kanun kapsamında tahakkuk edildiği halde ödenememiş olan alacakların yapılandırılmasına ilişkin daha önce 31 Temmuz'a kadar verilen sürenin 27 Ağustos'a kadar uzatıldığını ifade eden Çakar, şunları söyledi:

"Söz konusu kanunla tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurumumuz alacakları ile takip ve tahsili kurumumuza verilen alacaklara yeniden yapılandırma fırsatı getirilmiş ve 31 Temmuz'a kadar yapılandırma başvuruları alınarak borçların yapılandırma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bu defa başvuru süresi 27 Ağustos günü mesai bitimine kadar uzatıldı. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların kuruma başvurmaları önem taşıyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Bingöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title