Haberler

Sgk Başkanı Bağlı Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "BAĞ-KUR'da prim oranlarının yüksekliği sürekli dile getirilir. İnşallah Türkiye ekonomisi büyüdükçe, Sosyal Güvenlik Kurumu imkanları artıkça, özellikle kayıt dışılığı biz bilinçlendirmeyle, eğitim vererek, vatandaşlarımıza aydınlatarak kabul edilebilir düzeylere çekebilirsek o zaman çok şeyi rahat rahat konuşabiliriz." dedi.

Bağlı, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) yönetim kuruluyla oda binasında bir araya geldi.

Bağlı, burada yaptığı konuşmada, kendileri için esnafın sistemin sigortası ve SGK'nın da en büyük paydaşı olduğunu söyledi.

Primleri esnaftan aldıklarını belirten Bağlı, "Onlar bizim velinimetimiz. Bir nevi onların parasını kullanıyoruz. Belirli aralıklarla esnafla bir araya gelip onların sorunlarını dinlemek, problemlerini çözmek, yaptıklarımız ve yapacaklarımız konusunda kendilerine bilgi vermek istedik. Sayın Bakanımızın da talimatıyla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Sistemin sahibi kim? Millet. O zaman belli aralıklarla bürokratlar da gidip millete hesap vermeli." diye konuştu.

BAĞ-KUR kayıtları ile prim tahakkuklarına ilişkin esnafın bazı sıkıntıları olduğunu ifade eden Bağlı, şöyle devam etti:

"Esnaf her yerde bunu dile getiriyor. 1990'lı yıllarda bizim birliklere ürün veren ziraatçilerimiz, odaya kaydı olan esnafımız olsun, 'BAĞ-KUR kayıtları olmadı veya güncellenmedi, prim tahakkukları yapılmadı.' diyorlar. Onun için bütün esnafta bir ihya beklentisi var. Bu konuda bir çalışma var ama 'Kesin bugün yarın çözeceğiz.' diyemiyoruz. Çünkü biraz şöyle bir sıkıntı var orada, cari dönem primi üzerinden mi hesaplanacak, ilgili dönem üzerinden mi hesaplanacak? İlgili dönem üzerinden hesaplanınca Sosyal Güvenlik Kurumu aktüeryal olarak bunu karşılayamıyor. 'Cari dönem üzerinden, prim tahakkuk edelim.' dersek esnaf buna yanaşmıyor. İnşallah bunu birlikte, beraber konuşarak, uzlaşarak, esnaf temsilcileriyle çözeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sosyal konularda, sosyal güvenlik çalışma hayatıyla ilgili düzenlemelerde tarafların mutabakatını sağlamadan bana gelmeyin" talimatı bulunduğunu aktaran Bağlı, "Oturup bunu konuyu beraber masaya yatırıp üstünde çalışacağız." ifadesini kullandı.

Primlere ilişkin itirazlar olduğunu aktaran Selim Bağlı, "Takdir edersiniz ki Sosyal Güvenlik Kurumu ancak primle ayakta duran bir kurum. BAĞ-KUR'da prim oranlarının yüksekliği sürekli dile getirilir. İnşallah Türkiye ekonomisi büyüdükçe, Sosyal Güvenlik Kurumu imkanları artıkça, özellikle kayıt dışılığı biz bilinçlendirmeyle, eğitim vererek, vatandaşlarımıza aydınlatarak kabul edilebilir düzeylere çekebilirsek o zaman çok şeyi rahat rahat konuşabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

İstikrar olunca, milletin iradesi siyasete yansıyınca güzel hizmetler gerçekleştiğini dile getiren Bağlı, "Millete duyarlı bir irade olunca talimat veriyor. 'Mutlaka milletle birlikte olacaksınız, sahada olacaksınız.' diye. Biz de sabahın erken saatinde esnafla işe başlıyoruz." sözlerine yer verdi.

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Bağlı'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title