Haberler

Sezer, Yeni Kabineyi Yeni Cumhurbaşkanına Bıraktı (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Bakanlar Kurulu Listesini Seçilecek Yeni Cumhurbaşkanı'nın Onaylamasını İstediğini Belirtti. Erdoğan, Sezer'in Bu Tavrını Yeni Cumhurbaşkanı Açısından Bir Jest Olarak Algılanabileceğini Anlatan Erdoğan, Kararın Kendisi İçin de Sürpriz Olduğunu Söyledi. Buna Göre Yeni Hükümet En Geç 2 Eylül'de Göreve Başlayacak.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Bakanlar Kurulu listesini seçilecek yeni Cumhurbaşkanı'nın onaylamasını istediğini belirtti. Erdoğan, Sezer'in bu tavrını yeni Cumhurbaşkanı açısından bir jest olarak algılanabileceğini anlatan Erdoğan, kararın kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. Buna göre yeni hükümet en geç 2 Eylül'de göreve başlayacak.

ANKARA (ANKA) – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 60. Hükümetin Bakanlar Kurulu listesini seçilecek olan yeni Cumhurbaşkanının onayına sunulmasını istediğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunmak üzere Köşk'e çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sezer'in sürpriziyle karşılaştı. Sezer'le yaklaşık 15 dakika görüşen Erdoğan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Sezer'in, yeni kabineyi seçilecek yeni Cumhurbaşkanının onaylamasının daha doğru olacağını söylediğini belirtti. Erdoğan, Sezer'in, listeyi bile görmeden, "Listeyi çıkarmaya gerek yok, bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmanız daha isabetli olacaktır" dediğini aktardı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in kararının kendisi için sürpriz olduğunu belirtirken, bu kararın seçilecek olan yeni Cumhurbaşkanı içinse bir jest olarak algılanabileceğini kaydetti.

Sezer'le görüşmelerinin son derece olumlu geçtiğini ifade eden Erdoğan, Sezer'in kararını, "Bana göre olumlu müspet bir yaklaşım" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Toplam bakanlık sayısının Başbakanlıkla birlikte 24 olacağını ifade eden Erdoğan, birçok bakanlığın da dağıtılacağını belirtti. Erdoğan, amaçlarının istikrar sağlayacak bir kabine oluşturmak olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların sebebinin de ABD piyasalarından kaynaklandığını ifade ederken, "Kısa zamanda piyasalar bunu hazmedip toparlanacaktır" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title