Haberler

Sezer: "Kuruluş İlkelerini Demokratik Solcular İleri Taşıyacak'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Cumhuriyetimizin Kuruluş İlkelerini, Felsefesini Daha da İleriye Taşımak Hepimizin Ama Öncelikle de Atatürk'ün Yolunu Kendisine Yol Seçmiş, Ecevit'in Işığındaki Demokratik Solcuların Görevidir' Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini, felsefesini daha da ileriye taşımak hepimizin ama öncelikle de Atatürk'ün yolunu kendisine yol seçmiş, Ecevit'in ışığındaki demokratik solcuların görevidir'' dedi.

Sezer, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte, DSP Okulu'nda, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Zeki Sezer, burada yaptığı konuşmada, bu yıl bayram ve yılbaşının bir arada kutlandığını ancak Bülent Ecevit'in aralarında bulunmayışının kendilerini üzdüğünü söyledi.

''Bugün laik, demokratik Cumhuriyet'in kazanımlarından Türkiye'nin geriye götürülmeye çalışıldığını'' savunan Sezer, şunları kaydetti:

''Öyleyse Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini, felsefesini bundan sonra sadece korumak değil, daha da ileriye taşımak hepimizin ama öncelikle de Atatürk'ün yolunu kendisine yol seçmiş, Ecevit'in ışığındaki demokratik solcuların görevidir. Başarı ile bu görevi yerine getireceğimize inanıyorum.''

''Bugün olağanüstü bir kadrolaşmayla karşı karşıya olunduğunu'' öne süren Sezer, ''bu kadrolaşmanın sadece yandaşlara, tanıdıklara, partililere iş bulmak, kadro ve yer bulmak durumuyla da ifade edilebilecek bir olgu olmadığını, aynı zamanda demokratik Cumhuriyet'in geleceğini de tehdit eden bir olgu olduğunu'' öne sürdü.

Zeki Sezer, 2007 yılının, Türkiye ve Türk halkının geleceği için son derece önemli iki seçime sahne olacağını belirtti.

Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerine bağlı ve Cumhuriyet ilkelerini daha ileriye taşıyacak birinin cumhurbaşkanı seçilmesini dilediklerini kaydeden Sezer, bunun için mücadele vereceklerini söyledi.

Genel seçimlerin ise büyük bir olasılıkla cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yapılacağını kaydeden Sezer, ''Dileğimiz, bunun cumhurbaşkanlığı seçiminden önce gerçekleşmesi... Toplumun yüzde 50'sini bile temsil etmeyen, süresi dolmuş bir parlamentonun seçmesi doğru değil. Dileğimiz, birlikte çalışacağı cumhurbaşkanını yeni parlamentonun seçmesi'' diye konuştu.

Sezer, Orta Doğu'da çok kaygı verici gelişmelerin meydana geldiğini belirterek, baştan beri Irak'ın işgalinin bölgeye huzur getirmeyeceğini söyleyen tek parti olduklarını öne sürdü.

Bülent Ecevit'in, bu konudaki duruşu nedeniyle büyük baskılarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Sezer, şöyle devam etti:

''Ama baskılar bizi yıldıramaz. Öyleyse gelinen süreçte Orta Doğu'da yaşananları o gün görmüş olmak bir kehanet değil. Ulusal değerleri bilen, dünya politikasını da gözleyen birisinin, demokratik solcuların, Ecevit'in ortaya koyduğu bir gerçekçi durumdu.

Irak'a demokrasi getirilecekti. Demokrasinin ne yazık ki 'd'si yok. Toprak bütünlüğü korunacaktı, orada büyük sıkıntılar var. İç savaş yaşanır hale geldi. Bir de demokrasi şampiyonlarının, 30 bin kişinin katilinin asılmasına karşı çıkanların, son gün bayram öncesi İslam aleminden öç alır gibi yaptıkları durumu da hepinizin takdirlerine sunuyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title