Haberler

Sezer: Irak İşgalinin Zararını Başta Söyledik

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Irak'ın İşgalinin Ülkeye Zarar Vereceğini Baştan Söylediklerini Baştan Söylediklerini Vurguladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Irak7ın işgalinin ülkeye zarar vereceğini baştan söylediklerini baştan söylediklerini vurguladı.

Bugün sabah saatlerinde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Van'dan karayoluyla Hakkari'ye gelen Zeki Sezer, yaklaşık 3 gün önce yağışlardan dolayı sel felaketinin yaşandığı yol güzergahı üzerindeki Çanaklı köyünü ziyaret etti. Burada köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Sezer, vatandaşlara köylerine gereken yardımın yapılması için çalışmalar içerisinde olacağını söyledi. Çanaklı köyündeki ziyaretin ardından Sezer, şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Hakkari Milletvekili Dr. Hamit Atlı ve beraberindeki bir grup partili tarafından karşılandı. Sezer, daha sonra geldiği şehirde Bulvar Caddesi üzerindeki DSP Parti binasın önünde çok sayıda vatandaş tarafından alkışlarla karşılandı.

Parti binasında bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'nin en uç noktasında bulunan Hakkari'nin artık hak ettiği hizmetleri alması gerektiğini belirtti. Siyasetin uzun süredir sorun çözmediğini, aksine sorun ürettiğini dile getirdi. Konuşmasında başvrtü meselesine de değinen Zeki Sezer, "Biz laikliği vazgeçilmez sayarız, demokrasinin gereğidir. Ama inançlara saygı da, kültüre saygı da hiçbir kusur etmemeliyiz. Kökenlerimiz nedeniyle de bizi birbirimize düşürmeye parçalara bölmeye

çalışanlar var. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Türk'tür, Kürt'tür diye insanları parçalara bölmeye çalışmak bu ülkenin insanına yapılmış en büyük haksızlıktır. Toplumu Kürt Türk diye ikiye bölmek bizim yüreğimizi ikiye bölmek demektir. Yüreğimizi ikiye böldürmeyiz. Hep birlikte birbirimize sarılarak böldürmeyiz. Biz et tırnak olduk kaynaştık. Bizi hangi güç birbirimizden farklı gösterebilir. Yüreğimizi böldürmeyiz topla tüfekle değil, birbirimize sarılarak kültürümüzü yaşayarak ve geliştirerek. Her

bölgemizin farklı kültürleri var. Bu kültürel değerlerimiz bizim zenginliğimiz. Bizi birbirimizden ayıracak değer değil, tam tersine dünyanın hiçbir yerinde olmayan büyük geniş bir zenginlik bu. Bu zenginliğimizi aslında refah ve kalkınma aracı olarak kullanmalıyız, kullanacağız. Toplumumuz arasında böyle bir ayrılığı ve ikilik yok. Ben bunu biliyorum. Siyasetçiler inanç üzerinde siyaset yaparak işte inanan inanmayan diye kendince nasıl ayırtabiliyorsa onu büyük haksızlık yapıyor. Siyasi emelleri için bunu

kullanıyor. Bir başkası da onu kökenimizi kullanarak yapmaya çalışıyor. Bu çok büyük haksızlık. Sömürünün her türlüsü kötüdür. Ama inanç ve köken sömürüsü hepsinden kötüdür" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'a girmeli midir?' sorusuna karşılık ise Sezer, "Biz Irak'ın işgalinin ülkeye zarar vereceğini baştan söyledik. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Yüz binlerce müslüman ve müslüman olmayan öldü orada. Yine ne yazık ki Irak'ta bir kardeş kavgası ve iç savaş başladı. Türkiye kalkınma projelerini bir tarafa bırakıp başka şeylerle uğraşmak durumunda değil. Kana, gözyaşına, teröre değil kalkınmaya ihtiyacımız var. Onun için gerekli adımlar her alanda atılır.

Ancak özellikle diyorum ki ekonomik atılımlar, ekonomik yatırımlar, sosyal ve kültürel atılımlar yatırımlar son derece önemli. Kuzey Irak'a tabii ki hiçbir ülke kendisine dönük teröre müsaade etmez. Terör içinde gereken yapılır, yapılacaktır. O ayrı, ama bizim esas kalkınma projelerimizi süratle hayata geçirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Parti binasını ziyaretinin ardından Sezer'in akşam saatlerinde ise Merzan Mahallesi'nde bulunan bir restaurantda partililerle kendisi onuruna verilecek akşam yemeğinde buluşacak. Geceyi Hakkari'de geçirecek olan Sezer'in, yarın sabah ilden ayrılarak Van'a geçeceği bildirildi.

(NT-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title