Haberler

Sezer'in Yılın İlk Yurt Dışı Gezisi

Cumhurbaşkanı Sezer, Üç Günlük Resmi Bir Ziyaret İçin Yarın İtalya'ya Gidiyor. Türkiye'nin AB Müzakere Sürecinin Kıbrıs Gibi İlgisiz Konularla Engellememesi Gereğini Vurgulayacak Olan Sezer, Roma'daki "Türkiye: 7000 Yıllık Tarih" Konulu Sergiyi İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano ile Birlikte Açacak.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni yılın ilk yurt dışı gezisini yarın İtalya'ya yapacak. Sezer, Roma'da yapacağı görüşmelerde Türkiye'nin AB müzakere sürecine ilgisiz engellerin getirilmemesi gereğini vurgulayacak.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun daveti üzerine üç günlük resmi bir ziyaret için yarın İtalya'ya gidecek olan Sezer, Roma'daki görüşmelerinde ikili konuların yanı sıra Türkiye'nin AB sürecine ağırlık verecek.

Sezer'in, görüşmeler sırasında MGK'nın 2006 yılının son toplantısında yapılan değerlendirmelerin doğrultusunda müzakere süreci ile ilgili bulunmayan Kıbrıs gibi konuların engel olarak çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekmesi bekleniyor.

Bu arada, Sezer, İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 10 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek "Türkiye: 7000 Yıllık Tarih" adlı serginin açılışını İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano ile birlikte gerçekleştirecek.

İtalya, Türkiye'nin AB müzakere sürecine destek veren ülkeler arasında bulunuyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title