Haberler

Sezer: Hükümet, Sorunları Çözmeye Çalışmalı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Hükümet, 1 Mayıs'ta İşçilere Karşı Kahramanca Direnmek Yerine İnsanların Sorunlarını Kahramanca Çözmeye Çalışmalı' Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Hükümet, 1 Mayıs'ta işçilere karşı kahramanca direnmek yerine insanların sorunlarını kahramanca çözmeye çalışmalı'' dedi.

Sezer, DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer ve Ankara İl Başkanı Durak Karabulut ile Yenimahalle Şentepe'de 2 evi ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Zeki Sezer, ziyaret sonrası gazetecilerin İstanbul ve Ankara'daki 1 Mayıs gösterilerinde yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Dün Taksim'de hükümeti uyardım. Çalışanların hali perişan bu ülkede, çalışamayanların da hali perişan. Hükümet, çalışanlarla ilgili olarak sorunları çözecek tedbirler almalı. Hükümet, 1 Mayıs'ta işçilere karşı kahramanca direnmek yerine insanların sorunlarını kahramanca çözmeye çalışmalı.''

1 Mayıs olaylarında polisin biber gazı kullanmasına yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine de Sezer, şunları dedi:

''İstanbul'da perişan olduk. Bir de benim alerjik halim var, görmeliydiniz. Türkiye bunu hak etmiyor, Türk insanı bunu hak etmiyor. Bir barış günüydü dün, bayram günüydü. Bayram, barış içerisinde, birbirine sarılarak kutlanır. Eğer o kutlamalarda bir takım sorunlar yaşanabileceği istihbaratları varsa, onun gereğini devlet yapar, tedbirini de devlet alır. Her yeri, bütün alanları kapatalım Türkiye'de, hükümet etmek kolay olur. Bu çok yanlış, kabul edilemez bir durum. Hangi vatandaştan bu ülkeye zarar gelir. Üzgünüm dün yaşanan olaylarla ilgili.''

''CHP kurultayından sonra partide ayrılmalar var. Sizin partinizin kapısı, CHP'den ayrılan olursa açık mı?'' sorusunu ise ''Birçok arkadaşımızla aynı paralelde düşüncelere sahibiz. Bu nedenle Demokratik Sol Parti şimdi hızla büyüyen parti olarak birçok vatandaşımızı da her kesimden insanımızı da bu ülkede politika yapmış ve yapmakta olan insanlarımızı da kucaklamaya hazır'' sözleriyle yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title