Haberler

Sezer: ''Eğitim Devlet Politikası Olarak Ele Alınmalıdır''

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, eğitimin her dönemde önemsenmesi ve devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, eğitimin her dönemde önemsenmesi ve devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) düzenlenen törenle Çankaya, Elmadağ, Keçiören, Kazan, Etimesgut, Altındağ, Mamak, Gölbaşı ve Sincan halk eğitim merkezlerindeki okuma-yazma kurslarını bitiren 90 kişiye, sertifikaları verildi.

Semra Sezer, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime büyük önem verdiğini ve bu alanda önemli çalışmalar yaptığını hatırlatarak, ''Eğitimde çağdaşlaşmayı amaçlayan yatırımlar, Cumhuriyet'in ilk günlerindeki coşkuyla sürdürülmelidir'' dedi.

Sadece okul çağındaki çocuklara değil, her yaştaki vatandaşa eşit eğitim olanağı verilmesinin önemine işaret eden Sezer, örgün eğitimde alınan bilgilerin eskimesinin, yetişkin eğitiminin önemini arttırdığını söyledi.

Eğitimin amacının, sorumluluk duygusu gelişmiş, eşitliğe önem veren, ayrımcılığa karşı çıkan bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Sezer, eğitimin her dönemde önemsenmesi ve devlet politikası olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Semra Sezer, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası'nın, yaklaşık 5 yıldır sürdürüldüğünü ve bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişinin okuma-yazma kurslarından yararlandığını belirterek, toplumun tüm kesimlerinin, ilgisi, katkısı ve desteğinin kampanyanın itici gücü olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title