Haberler

Sezer:"bm Yaşamsal Önemde"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, BM'nin Devletlerin Eşit Biçimde Seslerini Duyurabildikleri, Sorunlarını ve Çözüm Önerilerini Gündeme Getirebildikleri Tek Evrensel Düzlem Olduğunu Belirterek, "Birleşmiş Milletler, İnsanlığın Karşı Karşıya Bulunduğu Bu Tehditlerin Aşılmasında Yaşamsal Önem Taşımaktadır" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Birleşmiş Milletler (BM), insanlığın karşı karşıya bulunduğu bu tehditlerin aşılmasında yaşamsal önem taşımaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Birleşmiş Milletler'in Kuruluşunun 61. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Sezer, uluslararası düzenin köklü değişiklikler geçirmesine karşın BM’nin küresel barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasındaki yaşamsal rolünün artarak sürdüğüne işaret etti. Sezer, “Uluslararası sorunların karşılıklı iletişim ve hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğine inanan Türkiye, bu bağlamda uluslararası barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasında Birleşmiş Milletler Örgütü'nün saygın ve etkin işlevinin daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünmektedir” diye konuştu. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın içinde bulunduğu koşullar bu gereksinimi her geçen gün daha açık biçimde ortaya koymaktadır. Küreselleşme bölgesel çatışma ve istikrarsızlıkların etkisini ortaya çıktıkları bölgenin çok ötesine taşımaktadır. Bu durum uluslararası barışın kırılganlığını artırmaktadır. Açlık, yoksulluk, nüfus artışı, salgın hastalıklar, çevre sorunları, küreselleşmenin yararlarının eşitsiz dağılımı gibi ögeler, terörizm, insan kaçakçılığı ve ticareti, yasadışı göç ve benzeri asimetrik tehditleri beslemektedir. Böyle bir ortamda, dinler ve kültürler arasında olumsuz ve yanlış algılamalar öne çıkabilmektedir. Uluslararası alanda devletlerin eşit biçimde seslerini duyurabildikleri, sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirebildikleri tek evrensel düzlem olan Birleşmiş Milletler, insanlığın karşı karşıya bulunduğu bu tehditlerin aşılmasında yaşamsal önem taşımaktadır.”

BM GÜVENLİK KONSEYİ GEÇİCİ ÜYELİĞİNE ADAYIZ

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title