Haberler

Sezer, Anayasa Degısıklıgı Surecının Durdurulması Icın TBMM Baskanı Toptan'ı Zıyaret Ettı

DSP Genel Baskani Zeki Sezer, TBMM Baskani Koksal Toptan'in, Anayasa Degisikligi Surecinin Durdurulmasi Yonundeki Talebine, 'Ne Yapabilirim Bilemiyorum, Dusunecegim' Karsiligini Verdigini Belirterek, "Bunu, Konuyu Yeniden Gozden Gecirme, İnceleme Egiliminin İfadesi Olarak Goruyorum" Dedi.

DSP Genel Baskani Zeki Sezer, TBMM Baskani Koksal Toptan'in, Anayasa degisikligi surecinin durdurulmasi yonundeki talebine, 'Ne yapabilirim bilemiyorum, dusunecegim' karsiligini verdigini belirterek, "Bunu, konuyu yeniden gozden gecirme, inceleme egiliminin ifadesi olarak goruyorum" dedi.

DSP Genel Baskani Sezer, universitelerde turbanin serbest birakilmasi amaciyla hazirlanan Anayasa degisikligi surecinin durdurulmasi icin baslattigi ziyaretlerin sonuncusunu TBMM Baskani Toptan'a yapti. Sezer, yaklasik 45 dakika suren gorusmenin ardindan yaptigi aciklamada Meclis Baskani'nin secilme seklinin toplumda buyuk bir rahatlama olusturdugunu hatirlatarak, hem Toptan'in kisiligi, devlet adamligi ve gecmis siyasi deneyiminin, hem de bir uzlasiyla secilmis olmasinin o rahatlamanin nedeni oldugunu

kaydetti. TBMM Baskani Toptan'in bugun icinde bulunulan gerginlik ortaminda toplumun her kesimini rahatlatacak bir etkisi olabilir diye dusunduklerini ifade eden Sezer, Toptan'a, Basbakan Erdogan ve MHP Genel Baskani Bahceli'ye ilettigi gorusleri aktardigini soyledi. Bu gerginligin gereksiz oldugu, Anayasa degisikligi ile turban sorununu cozme girisiminin durdurulmasi gerektigi ve onumuzdeki donemde bir uzlasi ortaminda sorunun cozulebilecegi goruslerini Meclis Baskani Toptan'a anlattigini belirten Sezer,

"Sayin Baskan da bizim bu girisimimizin onemli, anlamli bir girisim ve dogru bir durus oldugunu ifade etti. 'Ama ne yapabilirim bilemiyorum, dusunecegim' dedi" diye konustu.

Nasil bir uzlasi arayisi icinde olduklarinin sorulmasi uzerine Sezer, gelinen noktada bir karmasanin, toplum kesimlerinin karsi karsiya gelmisliginin oldugunu ifade etti. Akademisyenlerin karsi karsiya geldigini, yargida buyuk sikintilar oldugunu, kadinlarin basi acik-basi ortulu ayrimiyla karsi karsiya oldugunu ileri suren Sezer, bu ortamda gerceklestirilecek bir cozumun, yeni kargasalara ve kaosa yol acabilecegini vurguladi. Oncelikle bu surecin durdurulmasi ve toplumdaki tansiyonun dusurulmesi

gerektigini savunan Sezer, surec icinde tum toplum kesimlerinin katilimiyla bir calisma yapilarak genis bir konsensus icinde konunun ele alinabilecegini soyledi. Anayasa degisikligi olmaksizin da toplumun her kesiminin kabul edebilecegi bir cozume ulasilabilecegini dusunduklerini vurgulayan Sezer, "Sayin Basbakan, YOK Kanunu'nun ek 17. maddesinde bir degisiklik olabilir diyor ama Anayasa degisiklikleri durdurulmadan 17. maddede degisiklik yapilmasinin bugun icin bir sonuc verecegini zannetmiyorum"

seklinde konustu.

TBMM Baskani'nin cevabini nasil algiladiginin sorulmasi uzerine Sezer, "Meclis Baskanimiz, bizim bu girisimimizin onemli ve dogru bir adim oldugunu dusundugunu soyledi" diye konustu. Sezer, Toptan'in bunu soylemesinden guc aldiklarini belirtti. Toptan'in ne yapabilecegini dusunecegini soyledigini kaydeden Sezer, bunu bir kararsizlik isareti degil, konuyu tekrar gozden gecirme, inceleme egiliminde oldugunun ifadesi olarak algiladiklarini dile getirdi.

Bir soru uzerine taban tabana zit gorusler nedeniyle gerginliklerin ortaya ciktigini soyleyen Sezer, "Toplumun simdi gerginlige, gerilmeye degil gelismeye ihtiyaci var" diye konustu. Sezer, dunyada bir ekonomik kriz yasandigini, Turkiye'nin de ekonomiyle ilgili buyuk sikintilari bulundugunu ifade etti. Binlerce yildir birlikte, huzur icinde yasayan her kokenden insanin simdi karsi karsiya getirilmesinin hic saglikli olmadigini vurgulayan Sezer, onca sorun varken sadece turban konusunun tartisilir hale

geldigini dile getirdi. Sezer, sorunlari asmak icin toplumun karsi karsiya gelmesi degil birlikte olmasi gerektigini belirtti.

Sezer, TBMM Baskani Toptan'in ayni kaygilari tasiyip tasimadiginin sorulmasi uzerine, "Ayni kaygilari tasiyip tasimadigini bilmiyorum ama gerginliklerin asilmasi gerektigi noktasinda oldugunu biliyorum" dedi.

(ZC-NC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title