Haberler

Sezen ve Ata Nasıf Zayıfladı?

Sezen Aksu ve Ata Demirer Son Zamanlardaki Zayıf Halleriyle Dikkat Çekiyorlar.. Peki Ama İşin Sırrı Ne?

SEZEN AKSU VE ATA DEMİRER SON ZAMANLARDAKİ ZAYIF HALLERİYLE DİKKAT ÇEKİYORLAR.. PEKİ AMA İŞİN SIRRI NE?

Deniz Seki'ye 13 kilo verdiren, Pınar Altuğ'a gelin diyeti yaptıran ünlü diyet uzmanı Taylan Kümeli milletvekilleri ve ordu mensuplarını da zayıflatıyor..

* Çok pratik bir kaynatımlık sularınız var sizin. Bize birkaç tarif verebilir misiniz?

Tabii, 5 bardak suyun içine 3 kayısı, 1 limon, bir avuç içi maydanoz, bir avuç içi kiraz sapı, üç yeşil çay koyup kaynatıyorsunuz. Sabahtan akşama kadar içiyorsunuz. Bu bağırsak problemini çözüyor. İştahı çok açık insanlar da, iki paket vişneyi, 6 bardak su ile kaynatıyorsunuz. Gün boyu içiyorsunuz. Tanelerini de yiyorsunuz.

* Pınar Altuğ'a gelin diyeti hazırladınız. Peki Pınar Hanım'a hamilelik diyeti de hazırladınız mı?

Pınar bir Başak burcu ve inanılmaz disiplinlidir. Ben diyet listesi verince hemen alışveriş listesini oluşturur. Anlarsınız ki, bu diyeti Pınar yapacak! Ama tabii şu gerçek ki, hamilelikte insanlar başka bir boyuta geçiyor. Henüz bir şey yapmadık o yüzden.

* Deniz Seki'ye de 13 kilo verdirdiniz...

Deniz bir kere yaratıcı bir insan. Öyle olduğu için gel gitleri var. Onun ruhsal yapısıyla vücudunun gel gitleri çok paralel. Ama o da söz dinliyor.

DIŞ ETKİLER VAR

* Dünya starları bizim sanatçılarımızdan daha daha fit duruyor. Neden bizimkiler bir zaman sonra kendilerini bırakıyorlar sizce?

Bir bütün içinde maalesef çok fazla dış etken var ülkemizde. Madonna'nın albümünü çıkartırken, 'ne kadar satacak, ne olacak' diye düşündüğünü zannetmiyorum. Bunlar çok etkiliyor.

* Sezen Aksu sizin tavsiyenizle kiraz sapı suyunu kaynatıp içiyormuş...

Evet. Kiraz sapı, avokado yaprağı, mısır püskülü Sezen Aksu'nun içtiği özel bir karışım. Ananas yiyor. Kiraz sapında vücudunuzdan su atacak çok büyük unsurlar var. Sezen Hanım'ın yaptığı en güzel şey kirazları yiyor, kiraz saplarını kaynatırken içine birkaç kiraz daha atıyor ve onu gün boyu içiyor.

* Sezen Aksu, Osman Müftüoğlu'nun denetiminde ama siz de ilgileniyor musunuz hâlâ?

Evet Sezen Hanım, şu anda başka bir tedavi görüyor. Ama onunla ilgili şöyle bir anım var. Beni bir gün birisi aradı. 'İzmirli emekli öğretmenim ben. Evladım, ben böbrek hastasıyım, param da yok. Bana bakar mısın?' dedi. Sesini o kadar çok benzettim ki Sezen Aksu'ya, 'Allah Allah' diyerek telefonu kapattım. Benim karakterimi anlamak için böyle esprili bir şey yapmış meğer.

* Politikacı eşlerini nasıl buluyorsunuz?

Cuma ve cumartesi Ankara'ya gidiyorum zaten onlar benim danışanlarım. Milletvekili ve ordu mensuplarından hastalarım var. Yorum yapamam.

* Milletvekilleri eskiden daha göbekliydi. Sizin eseriniz mi bu fit halleri?

Evet milletvekillerinin göbekleri gitti. Çok söz dinliyorlar! Benim Ankaralı hastalarım hiç beni üzmeden kilo veriyor.

Diyette önemli olanın hastanın motivasyonu olduğuna dikkat çeken Canan Aksoy yıllardır diyetisyen kapılarında kilo vermek için bekleyen Ata Demirer'e tam 22 kilo verdirdi..

* Ata Demirer ile tanışmanız nasıl oldu?

Ata Bey bana bir diyetisyen arkadaştan gelmiş ve belli bir kiloyu vermişti. Ancak diyetinden sıkıldığı ve bazı yiyecekler ona göre fazla kısıtlandığı için diyetisyenini değiştirmek istemiş, bir arkadaşı da beni tavsiye etmiş ona...

* Kaç kiloydu size geldiğinde?

Onu söylemem doğru olmaz ama altı ay içinde 22 kilo verdi.

* Peki nasıl bir hasta Ata Demirer?

Bir asker kadar disiplinli. Bazı sağlık problemleri vardı. Zaten sağlığı için kilo vermesi gerekiyordu. Bunu benimsediği için motivasyonu çok yüksek. Onunla avantajımız şu oldu, birincisi boyu çok uzun. İkincisi obezite çocukluk yıllarına dayanıyor ve en önemlisi erkek. Erkeklerin kadınlara göre metobolizması çok daha hızlı çalışır. Dolayısıyla daha kolay kilo verir.

* Ata Demirer'i bildik bileli aynı kilodaydı ama hep diyetisyene gidiyordu. Son aylarda gözle görülür ölçüde kilo vermiş. Siz bugüne kadar olan diyet programlarından farklı ne yaptınız?

Hayat standartında ufak değişikler yaptık. Örneğin 'Ben zeytinyağı ve zeytin yemek istiyorum' dedi. Diyetinizin yüzde 30'u zaten yağdan gelecek. O oran hesaplanarak tabii ki zeytinyağı tüketilir.

* Yani restoranda önümüze gelen zeytinyağını bir dilim ekmekle yersek kilo almayız?

Bir kilo yerseniz evet, alırsınız ama 10 gram zeytinyağı 90 kaloridir. Tam bir çorba kaşığı olarak hesaplayın.

PİZZA YEMEK İSTİYOR

* Başka ne yemek istiyordu Ata Demirer?

Mesela balık ve tam buğday unuyla yapılmış pizza yemek istiyordu. Kışın hamsi ve ıspanakla yazın da somon ve enginarla yapılan bu pizza, yanında salata ve ayranla birlikte haftada bir gün rahatlıkla yenebilir. Öğün aralarını iyi hesapladık. Bunun dışında zaman zaman alkol almak istiyordu Demirer. Bunu da dozunda tüketebileceğini söyledim. Ertesi gün rutin egzersizini biraz artırıyor o kadar. Normalde yarım saat yürüyorsa alkol alınca ertesi gün bir saat yürüyor.

* 22 kiloyu na kadar zamanda verdi peki?

Toplam altı ayda. Ata Bey'in çok uzun dönem diyet geçmişi var. Kendi tabiriyle 7-8 tane diyet uygulamış ve bu beslenme geçmişlerinin hepsinden biraz daha kilo alarak çıkmış.

* Bundan sonra hedefiniz ne?

Biz onun 60 kiloluk bir adam olmasını beklemiyoruz. Ata Bey'in kas kemik kitlesi zaten çok yüksek. Belki bir 20 kilo daha verecek ve artık kilo vermeyi bıraktığı noktada durup vücudun bu kilo ile barışık yaşamasını sağlayacağız. Şimdi yaz dolayısıyla biraz daha serbestiz. O teknede yaşıyor ve onun yaşam standardına göre pozisyon aldık. Daha farklı besinler tüketiyor, daha çok egzersiz yapıyor. Eylül gibi yeniden diyete başlayacağız.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title