Haberler

Sezen Aksu Açıkhavada Sahneye Çıktı

Güncelleme:

Harbiye Açıkhava sahnesinde Sezen Aksu sahne aldı. BKM organizasyonu ile gerçekleşen konserde sanatçının hayranları, tarihi tiyatroyu basamaklarına kadar doldurdu.

Harbiye Açıkhava sahnesinde dün gece Sezen Aksu sahne aldı. BKM organizasyonu ile gerçekleşen konserde sanatçının hayranları, tarihi tiyatroyu basamaklarına kadar doldurdu. Sezen Aksu son yaşanan terör olaylarından sonra iptal edilen konserler üzerine " Ben de ne yapsam bilemedim. Konserler iptal edilir ama birbirinin elini tutmaya ihtiyaç olan zamanlar. Herhalde bu gece bunun için buradayım" dedi.

Fahir Atakoğlu yönetimindeki orkestra eşliğinde sahneye çıkan Sezen Aksu, konserine 'Gülümse', 'Tanrı'nın Gözyaşları' ve 'El Gibi' şarkıları ile başladı. Sezen Aksu sahnede konseri neden iptal etmediğini açıklarken şunları söyledi:

"Ben de ne yapsam bilemedim. Konserler iptal edilir. Ama birbirinin elini tutmaya ihtiyaç olan zamanlar. Herhalde bu gece bunun için buradayım. Bin türlü komiklik hazırlamıştım bu gece size. Ama artık hiç. Tabii ki keyfinizi yerine getirmeye çalışacağım. Ama içimden pek fazla bir şey gelmiyor. Bir şey söylemek istiyorum... Artık kardeş gibi olduk. Yani arkadaşlığı dostluğu da geçtik. 30 yıldır çocuklarımızın ölümüne göz yumuyoruz hep birlikte. Ben kendimi suçlu hissediyorum çok. Öyle ya da böyle bu suç hepimize bulaştı. İnanıyorum ki ölümden başka bir sürü çözüm var. Biz bu çözüm için diretmedikçe bu kan durmayacak. Benim de yediğim lokma boğazımdan geçmiyor, uyku muyku kalmadı. Allahtan ki şarkılar var. Ben şimdi düşünüyorum neden bu kadar çok şarkı yaptım? Bir insan neden 800 tane şarkı yazar? Herkes bir şekilde hayata tutunmanın yolunu buluyor. Ben de böyle buldum herhalde. Yani şarkı yazamadığım zaman dikiş dikiyorum, dikiş dikemediğim zaman marangozluk yapıyorum. Çünkü düşünmeye başladığımda hayatın her tarafından acı üstüne acı, acı üstüne acı, ama yine de ümidimizi yeşertmek zorundayız. Ne olursa olsun. Bir kere daha söylemek istiyorum. Her şey bizim elimizde. Biz 'dur' demeliyiz ya hep birlikte."

Seyirciyle bol bol sohbet eden Sezen Aksu yaptığı esprilerle de herkesi kahkahaya boğdu. Seyircilerinin de Aksu'ya bir sürprizi vardı. Konser girişinde herkese verilen Sezen Aksu maskelerinin sanatçı sahnedeyken takılması sanatçıyı şaşırttı. Sezen Aksu, dans ederken görüntülendiği ve medyada geniş yankı uyandıran fotoğrafına da sahne üzerinden açıklık getirdi. Fotoğraflarda yüzü görünmeyen dans ettiği kişinin menajeri Yaşar Gaga olduğunu söyledi.

SEYİRCİ SEZEN'İ ÇAĞIRDI, O DA YANLARINA GİTTİ

Sahnede 2 kostüm değiştiren sanatçı, gecenin finalinde seyircisinin alkış ve tezahüratlarına dayanamayarak 8 şarkılık bis yaptı. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran binlerce izleyici Sezen Aksu'yu bırakmadı. Hayranlarını kıramayan "Unuttun mu Beni" parçasını okuyan Sezen Aksu, orkestra arkadaşlarını sahneye çağırıp hep birlikte seslendirdikleri "Arkadaş" şarkısı ile seyirciye veda etti.

Aksu'yu izlemeye gelenler arasında Ceyda Düvenci- Engin Akgün, Hakan Akkaya, İvana Sert, Sezin Erbil, Çağla Şıkel - Emre Altuğ, Bengü, Deniz Akkaya, Cengiz Abazoğlu, İzzet Çapa, Özgür Aras, Saba Tümer, Dilara Endican, Engin Alkan, Eser Yenenler, Zeynep Farah Abdullah, İbrahim Büyükak, Yıldız Çağrı Atiksoy gibi isimler vardı.

Yoğun istek üzerine Sezen Aksu 28-29 Eylül tarihlerinde Turkcell Kuruçeşme Arena'da olacak. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Fahir Atakoğlu Sezen Aksu Harbiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title