Haberler

Seyyar Sandıkta Oy Kullandılar

Erzurum ve Ağrı'daki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar, evlerine getirilen seyyar sandıklarda oy kullandı.

Erzurum ve Ağrı'daki yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar, evlerine getirilen seyyar sandıklarda oy kullandı.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla Erzurum'da oluşturulan "seyyar sandık" ekipleri, önceden başvuruları kabul edilen hastalara yardımcı olmak için sabah saatlerinde Erzurum Adliyesi önünden hareket etti. Ekipler, yaşlı ve bakıma muhtaç olan hastaların oy kullanması için seyyar sandıkları çeşitli mahallelerdeki hastaların evlerine götürdü.

Sandık başkanı ve üyelerin nezaretinde evlerinde oy kullanan yaşlı ve hastalar, bu uygulamayı olumlu bulduklarını ifade ederek, devlet yetkililerine teşekkür etti.

Bakıma muhtaç 75 yaşındaki Huriye Temur, vücudunun her tarafının kırık olduğunu ve bu nedenle gezemediğini belirterek, "Allah razı olsun ben daha ne isteyebilirim ki. Doktor gelip evimde muayene ediyor. Sandık evime geliyor." dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle yatalak olan 92 yaşındaki Nemide Başar'ın oğlu Ahmet Başar da annesinin yaşlılığa bağlı bazı hastalıkları bulunduğunu ve bu nedenle oy kullanmaya gidemediklerini belirterek, "Bu hizmetler dolayısıyla çok duygulandım. Hizmet ayağımıza geldi" diye konuştu.

Ağrı Adliyesi önünden mahallelere giden seyyar sandık ekibi de önceden başvuruları kabul edilen hastaların evine gitti. Yaşlı ve hastalar, seyyar sandık ekiplerinin evlerine getirdiği sandıklarda oy kullandı.

Rahatsızlığı dolayısıyla evinden çıkamayan Fevzi Demirkol (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, solunum sıkıntısı nedeniyle makineye bağlı yaşadığını ifade etti.

"Allah devletimizden razı olsun"

Evden çıkamadığını ve oy kullanmak için sandığın bulunduğu okula gidemeyeceğini aktaran Demirkol, "Ben hastayım ve dışarı çıkamıyorum. Bu uygulama sayesinde evimde oy kullandım. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

80 yaşındaki Ali Demirtaş ile eşi Kıymet Demirtaş da evlerinde oy kullanmanın mutluluğunu yaşadı. Yaşlı çift, uygulamayı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Ekipler, oy kullanma işleminin sona ereceği saat 17.00'ye kadar, yaşlı ve hastalara bu hizmeti vermeyi sürdürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title