Haberler

Seyyar Müze 81 İlde Çanakkale Savaşlarını Anlatacak

'Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi'nin sahibi Ahmet Uslu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın organizasyonuyla 81 ilde Çanakkale'yi anlatacaklarını söyledi.

'Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi'nin sahibi Ahmet Uslu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın organizasyonuyla 81 ilde Çanakkale'yi anlatacaklarını söyledi.

Ahmet Uslu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi radyosu Kampüs FM'de konuk oldu. Uslu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen projede 81 ilde Çanakkale'yi anlatacaklarını bildirdi. Uslu, "Proje bir yıl sürecek. Daha sonra Çanakkale Savaşlarında Çanakkale'ye asker göndermiş ülkelere bu gezici TIR'ı götüreceğiz. 1 Nisan 2013'te valiliğin önünden kurban keserek yola çıkacağız. 2 Nisan'da Ankara'daki törenle Kayseri, Kırşehir, Adana yoluyla Diyarbakır'a ulaşacağız. Mardin, Şırnak, Karadeniz Ereğlisi'ne ve daha birçok şehre gitmek istiyoruz. Önce 81 ilde, 2015 yılında ise birçok ülkede Çanakkale'ye bu projeyle destek vermeye çalışacağız" dedi.

Her gazinin, şehidin çocuğundan, torunundan yeni bir hikaye öğrendiklerini söyleyen Uslu, "Gaziantepli Mustafa Özsözü'nün oğlu iş adamı Nihat amcada bunlardan biri. Nihat amca gezmek isteyenlere ücretsiz müzeyi gezdiriyor. Nihat amcanın babasından Anzakların çok iri ve güçlü insanlar olduğunu öğreniyoruz. Babası notlarında Anzak askerlerini şu ifadelerle anlatıyor: 'Siperden bir çıktım, karşımda bir gavur askeri; kafası gaz tenekesi kadar...' Anadolu'nun her yerinden gelen insanlar burada kol kola girdiler. Türkiye'nin içinde bulunduğu politik duruma bakıldığında buradan önemli bir mesaj verildiğini düşünüyorum" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ahmet Uslu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title