Haberler

Şeytan Taşlamaktan Tavaf Yapmaya Fırsat Bulamıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bir söz vardır, 'Şeytan taşlamaktan tavaf yapmaya fırsat bulamıyoruz' diye ama biz hem şeytan taşlıyoruz hem de Allah'ın izniyle tavafımızı, hizmetlerimizi sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Uyanık olacağız, çünkü su uyur düşman uyumaz." dedi.

Çalık, Palandöken Dağındaki bir kafede düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Erzurum'u Dinliyoruz" programında yaptığı konuşmada, Erzurum'un evliyalar şehri olduğunu ve her taşın altında binlerce yıllık tarih yattığını belirtti.

Sosyal devlet kavramının içini doldurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıldır çok önemli sosyal politikalar uyguladıklarını ifade eden Çalık, şunları söyledi:

"15 yıllık uyguladığımız sosyal politikalarda en önemli hedef, sosyal adaleti ve sosyal refahı sağlamaktı. Bunu yaparken de sosyal güvenlik sistemini, sağlık sistemimizi güçlendirdik. Sosyal yardımlarımızla refahı ve sosyal adaleti sağlamaya gayret ettik. Bunları yaparken en önemli hedefimiz, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' cümlesiydi. İnsanın güçlendiği yerde ülkenin de milletin de geleceği parlak olacaktır. Bugün asla size icraatın içinden demeyeceğim. Bugün sizi dinleyeceğiz ve siz 15 yıldır neler yaptık, bunları değerlendirirken Erzurum'da bu alanlarımızda durum nedir, bizlerle paylaşacaksınız ve sizlerle birlikte aldığımız sonuçları raporlayarak sonuç raporu hazırlayacağız. Erzurum'dan bakınca Erzurum ve Türkiye nasıl görünüyor, bunu sizin gözünüzle dinlemek istiyoruz."

Çalık, 1919'da Erzurum'da 'Milli sınırlar içerisinde vatan bütündür, parçalanamaz' cümlesinin çıktığı gibi bugün de yapılan yardım ve gönüllülük hizmetleriyle ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışacaklarını anlattı.

Kurtuluş Savaşı döneminde milletin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu gibi aynı ruhla 15 Temmuz'da da göğüslerini siper ettiğini anımsatan Çalık, "O gün Erzurum'daki ruhu hiçbir zaman eksik etmeden Türkiye'nin birliği için çalışacağız ve Türkiye 783 bin kilometrekare olsa dahi, iyilik eli, gönül eli 510 kilometrekarelik dünyanın sınırlarına uzanmaktadır. Nerede bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa, Türkiye'nin eli oraya uzanmaktadır." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin 15 yıldır çok önemli hizmetleri bulunduğuna işaret eden Çalık, "Adalet nedir, Bunu Türkiye'mizle tanıştırmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Adaletle birlikte kalkınmanın ne olduğunu Türkiye ile tanıştırmak istedik. 15 yıldır yaptığımız hizmetlerle ataleti Türkiye'nin üzerinden attık ve kalmak kelimesi yerine kalkınmayı inşa ettik. Geçmiş dönemlerdeki eski Türkiye'nin yerine yeni Türkiye'nin inşası için sizlerle birlikte yeniden bir kez daha Türkiye'de neler yapabileceğiz diye bakacağız. Kur'an-ı Kerim önceden ne yapacağını istişare et diyor. Biz de istişare etmeye geldik. 16 yıl normalde bakıldığında gencecik bir yaştır ve 16 yılda 15 yıllık iktidar AK Parti'ye nasip oldu. Bir söz vardır, 'Şeytan taşlamaktan tavaf yapmaya fırsat bulamıyoruz' diye ama biz hem şeytan taşlıyoruz hem de Allah'ın izniyle tavafımızı, hizmetlerimizi sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Uyanık olacağız, çünkü su uyur düşman uyumaz. Biz hiçbir zaman uyumayacağız ve terör örgütleri başta olmak üzere elimizden gelen tüm mücadeleyi ve çabayı yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlık, aile, gençlik, eğitim gibi ayrılan masalarda konularla ilgili sorunlar tartışıldı, değerlendirmelerde bulunuldu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Baro Başkanı Talat Göğebakan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, öğretim üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık Ak Parti Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 Yerel Seçimlerde en başarılı milletvekilleri açıklandı! AK Parti, CHP, MHP ve DEM Parti'li milletvekilleri kimler? Bayramda eczaneler açık mı, kapalı mı 2024? Ramazan Bayramında hastaneler ve eczaneler çalışıyor mu? BAYRAM MESAJLARI RESİMLİ 2024 | Ramazan Bayramı Sözleri ve Mesajları! En güzel, Dualı, Anlamlı, Kısa Bayram Mesajları… Bayramda yağmur yağacak mı? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller bayramda hava nasıl? Ramazan Bayramı 1.2.3. gün hava durumu! Samsun bayram namazı saat kaçta 2024? Samsun bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kayseri bayram namazı saat kaçta 2024? Kayseri bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Manisa bayram namazı saat kaçta 2024? Manisa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kocaeli bayram namazı saat kaçta 2024? Kocaeli bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Şanlıurfa bayram namazı saat kaçta 2024? Şanlıurfa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Konya bayram namazı saat kaçta 2024? Konya bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Bursa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İzmir bayram namazı saat kaçta 2024? İzmir bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Ankara bayram namazı saat kaçta 2024? Ankara bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İstanbul bayram namazı saat kaçta 2024? İstanbul bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 9-10 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title