Haberler

" Şeytan Taşlama Sırasında Sorun Olmayacak"

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Düzenlenen "Türkiye Hac Oganizasyonu Sempozyumu" Conrad Otel'de Yapılan Kapanış Oturumuyla Sona Erdi. Türkiye'de Düzenlenen Hac Organizasyonu İle İlgili Genel Bir Değerlendirmenin Yapıldığı Ve Gelecek Yıllara Yönelik Yeni Hizmet Stratejilerinin Görüşüldüğü Sem...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ¨Türkiye Hac Oganizasyonu Sempozyumu¨ Conrad Otel`de yapılan kapanış oturumuyla sona erdi.

Türkiye`de düzenlenen hac organizasyonu ile ilgili genel bir değerlendirmenin yapıldığı ve gelecek yıllara yönelik yeni hizmet stratejilerinin görüşüldüğü sempozyum sonrası Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doçent Doktor Fikret Karaman bir basın toplantısı düzenledi.

Sempozyumun hac organizasyonlarını iyileştirmeye yönelik önemli bir çalışma olduğunu belirten Karaman, ¨Hac organizasyonu her yıl yeni önlemlerle geliştirilmektedir. Bu sempozyum hem bizim için hem de diğer müslüman ülkeler için hac organizasyonlarına yönelik bir uygulama getiriyor. Bu uygulamaları sağladığımız takdirde ülkemizdeki hac organizasyonunda büyük bir rahatlama olacağını tahmin ediyoruz¨ diye konuştu.

Karaman açıklamasında sempozyumdan, hac organizasyonlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararname ve yönetmelikler çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile başkanlığın gözetim ve denetimi altında A sınıfı seyahat acentelarıyla birlikte yürütülmesi gerekliği kararının çıktığını da belirtti.

Toplantıda basın mensuplarını sorularını da yanıtlayan Karaman, geçen yıl Mina`da şeytan taşlama sırasında yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine gerekli önlemlerin hem Suudi hükümeti hem de kendileri tarfından alındığını belirterek ¨Suudi hükümeti bu bölgeye yeni tesis yapıyor. Biz de hacılarımız o bölgeyi hangi zamanlarda ziyaret edeceğine ilişkin plan ve programları yaptık. Umuyorum bu yıl bir aksilik yaşanmayacak¨ şeklinde konuştu. Artan hac başvurularına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Karaman hac kontenjanlarında herhangi bir artış olmayacağını belirterek ¨Ülkemizin bir kotası var. Bu yıl da ülkemize tanınan kontenjan nispetinde sıralamaya riayet edilerek vatandaşlarımızın kayıtları yapılacak. Sistemin dışında herhengi bir kayıt almamız mümkün olmayacak¨ diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title