Haberler

Seylan Çayını Türkiye'ye Getiren Özilay, Rize'de Açtığı Fabrika ile Rize Çayını Dünyaya Pazarlayacak

Seylan Çayını Türkiye'de Pazarlayan Özilay Şirketi, Rize'de Açtığı Fabrika ile Rize Çayını Dünya Pazarlarına Ulaştırmayı Hedefliyor.

Seylan çayını Türkiye'de pazarlayan Özilay şirketi, Rize'de açtığı fabrika ile Rize çayını dünya pazarlarına ulaştırmayı hedefliyor.

Inter Leon ismiyle Seylan çayını Türkiye'de pazarlayan Özilay şirketi, şimdi de Türkiye'de çayın merkezi olan Rize'de bir çay fabrikası satın aldı. Özilay tarafından Sütlüce köyünde satın alınan günlük 60 ton yaş çay işleme kapasiteli fabrika törenle hizmete girdi. Törende konuşan İnter Leon Türkiye Temsilcisi Aydın Binboğa, bugüne kadar Seylan çayını Türkiye'de pazarladıklarını, ancak şimdi Türk çaycılığına hizmet etmek istediklerini söyledi. Rize'de satın aldıkları fabrika ile Rize çayını üretip

dünyaya pazarlayacaklarını belirten Binboğa, "Rize'de üreteceğimiz Inter Leon Karadeniz Filiz isimli ürünle Rize çayını dünya pazarlarına ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Açılış kurdelesi Rize Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kandil tarafından kesilen fabrikada makineler çalıştırıldı, üretime başlandı.

Açılış öncesi kurban edilmek istenen 450 kilo ağırlığındaki boğa kasaplara zor anlar yaşattı. Dört kasap, birçok vatandaşın yardımıyla boğayı yere devirmek ve kesmek için uzun süre mücadele etti.

(GF-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title