Haberler

    Seyircisiz maç, tatsız tuzsuz yemek gibi

    Güncelleme:

    Hürriyet ÖZEL - Süper Lig'de pandemi arası sona erdi, karşılaşmalar başladı. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de Süper Lig maçlarında tribünde seyirci yok. Yöneticiler ve teknik adamlara göre gole en ihtiyaç duyulan anlarda derinlerden gelip tüm tribünleri saran bestelerin artık duyulamaması büyük eksiklik...

    Ve hasret sona erdi... Süper Lig'de maçlar yeniden başladı. Elbette seyircisiz olarak... Peki taraftarın giremediği maçları saha içinde veya kısıtlı insanın alındığı protokolde izleyenler neler hissetti? Hürriyet olarak Süper Lig'in teknik direktör, başkan ve yöneticilerine pandemi döneminin futbolunu sorduk.

    AVRUPA MAÇLARI DA KEYİFLİ DEĞİL - Sergen Yalçın (Beşiktaş Teknik Direktörü)

    Seyirci olmadan ne oyun ne de skor ne de heyecan olur. Taraftar itici güçtü. Taraftarları özledik. Sadece ülkemizde değil, Avrupa'daki maçlar da keyifli olmuyor. Umarım son haftalarda seyirci alınır.

    DİLERİM YENİ SEZONDA YÜREK YÜREĞE OLURUZ - Emre Belözoğlu (Fenerbahçe kaptanı)

    Futbolun tadı, tuzu, ruhu seyircidir. Futbolcu, taraftarı hissedince coşar, motive olur. Bu yüzden seyircisiz maçlar bana yavan gelmiştir ancak salgın hastalık sebebiyle insanlık zor sınavlardan geçiyor. Futbolun da nasibine ligi seyircisiz tamamlamak düştü. Dilerim en kısa sürede bu hastalık atlatılır ve önümüzdeki yeni sezonda taraftarımızla tekrar tek yürek oluruz. (Fenerbahçe Kaptanı

    TARAFTARLARIMIZI ÇOK ARIYORUM - Kemal Danabaş (Fenerbahçe Yöneticisi)

    Devletimizin aldığı kararını saygı ile karşılıyorum fakat taraftarsız müsabaka futbolun ruhuna aykırı. Futbolun tadı tuzu kalmıyor. Tribünde maç seyrederken taraftarımızı çok arıyorum. Biliyorum ki oyuncularımız da taraftarın önünde oynadığında iç sahada olsun deplasmanda olsun daha motive oluyor ve zevk alarak oynuyor. Taraftarlarımız da bu sürecin tamamlanmasını sabırla bekliyor. Ben haksız rekabet olmaması açısından 8 haftalık mini sezonun başladığı gibi bitirilmesinden yanayım.

    GOL LAZIMKEN TRiBÜNÜN BESTESİNİ DUYMAK ÖNEMLİ - Selahattin Baki (Fenerbahçe Yöneticisi)

    Gol attığımız zaman futbolcuların koşacak bir tribünü olmaması, taraftar ile bütünleşememesi atmosferi negatif etkiliyor. Gol lazımken derinlerden gelen ve bir anda tüm tribünü saran 'Kanarya kanarya saldır saldır kanarya' bestesini duyamamak büyük eksiklik. Umarım çok yakında kavuşuruz ama önce sağlık.

    EV SAHİBİ İÇİN DEZAVANTAJ - Adil Gevrek (Yeni Malatyaspor Başkanı)

    Seyircisiz futbolun bize etkisi oldu. Hele ki içeride oynadığımız maçta daha fazla, ki bizim gelecek dört maçımız içeride. Seyircisiz mücadeleler bütün ev sahibi takımları etkiler. Maçlar taraftarlarla güzel, gönül istiyor ki maçlarda taraftarlar da olsun. Taraftar baskı unsurudur. Evimizdeki maçta onu eksik hissettik.

    TAT YOK AMA ÖNCE SAĞLIK - Berna Gözbaşı (Kayserispor Başkanı)

    Seyirci olmayınca futbolun tadı da olmuyor ancak önce sağlık... Bilim Kurulu ne diyorsa ona harfiyen uyuyoruz. Onlar ne zaman 'Taraftarlı oynayın' derse o zaman oynanır. Zaten vaka sayısı da artış gösteriyor.

    ÖNEMLİ OLAN PSİKOLOJİK ETKİ - Bülent Korkmaz (Konyaspor Teknik Direktörü)

    Futbolcunun ve teknik heyetin kafasının tamamen futbolda olması gerekiyor. Futbolcu sahaya çıkınca her şeyi unutur ama bu durum farklı. Herkes fiziksel yeterlilik diye tutturmuştu ama asıl önemli olan psikolojik olarak nasıl etkilendiğiniz. O yüzden İkisi beraber olmadan bu iş olmaz.

    BİZE OLUMSUZ ETKİSİ OLMADI - Hamza Hamzaoğlu (Gençlerbirliği Teknik Direktörü)

    İdman yaparken endişeliydik. Futbolcuların motivasyonu nasıl olacaktı? Sahada nelerle karşılaşacaktık? Başlarda olumsuz etkiledi ama alıştık. Psikolojik olarak ise etkilemedi.

    TARAFTARA ÇOK iHTiYAÇ DUYDUK - İlhan Palut (Göztepe teknik direktör)

    Taraftarımız gücümüze güç katıyor. Trabzonspor karşılaşmasında onların desteğine çok ihtiyaç duyduk. Futbolun seyircisiz oynanması çok da keyif vermiyor. İLHAN PALUT (Göztepe Teknik Direktörü) '

    FUTBOL YİNE DE GÜZEL - Müslüm Özmen (Gaziantep FK Asbaşkanı)

    Futbolu güzel hale getiren taraftar. Koronavirüs nedeniyle taraftarsız maçlar oynuyoruz bu da tatız tuzsuz yemeğe benziyor ama yine de futbol güzel.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Fenerbahçe Hürriyet Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title