Haberler

Şeyh Edebali Üniversitesi'ne 5 Dalda Engelsiz Üniversite Ödülü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ikinci kez verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri'nden bir kez daha ödülle döndü.

Geçen yıl Osmaneli Meslek Yüksekokulu ile 'Mekanda Erişilebilirlik' dalında Turuncu Bayrak Ödülü kazanan üniversite, bu yıl da Rektörlük, Kütüphane, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Pazaryeri ve Söğüt Meslek Yüksekokulları olmak üzere, 5 farklı birimiyle Turuncu Bayrak Ödülü'ne layık görüldü.

Ankara'da gerçekleşen ödül törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, YÖK Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer, rektörler ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı.

Törende konuşan YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, engelli öğrencilerin yükseköğretim süreçlerine entegrasyonu ve tam katılımlarının sağlanabilmesinin önemine değinerek, yükseköğretimde ve engellilerin tüm eğitim öğretim süreçlerinde merhamet odaklı değil hak odaklı yaklaşımın sağlanmasının önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Engelsiz Üniversite Ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title