Haberler

Şeyh Edebali Türbesini Ziyaret Etmek İçin Çekilen Çile Kameraya Böyle Yansıdı

Şeyh Edebali türbesini ziyaret etmek için çekilen çile kameraya böyle yansıdı Kayalık bölgedeki türbeye ulaşmak için soluklana soluklana yarım saat mücadele etti Yanında oğlu ve torunları olan yaşlı teyze, yorulduğunda torununun taşıdığı tabureye oturarak dinlendiBİLECİK - Bilecik'te bulunan...

Şeyh Edebali türbesini ziyaret etmek için çekilen çile kameraya böyle yansıdı

Kayalık bölgedeki türbeye ulaşmak için soluklana soluklana yarım saat mücadele etti

Yanında oğlu ve torunları olan yaşlı teyze, yorulduğunda torununun taşıdığı tabureye oturarak dinlendi

BİLECİK - Bilecik'te bulunan Şeyh Edebali türbesini ziyaret etmek isteyen yaşlı bir teyzenin, dik merdivenleri çıkabilmek için yanındaki yakınlarına rağmen dakikalarca süren mücadelesi, zaman zaman tabureye oturup dinlenerek yoluna devam etmesi sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi ve devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin türbesine ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, bir kayanın üzerinde bulunan bölgeye ulaşmak için dik merdivenleri çıkmak zorunda kalıyorlar. Özel bir yer uygulama olmaması sebebiyle engelliler ve yaşlılar, türbeye çıkabilmek için büyük zorluk çekiyorlar. Adı öğrenilemeyen ve yaşı tahminen 80 olan yaşlı bir teyze, Şeyh Edebali'yi ziyaret etmek için yaklaşık yarım saat çile çekti. Yanında oğlu ve biri kız iki torunu ile türbeye çıkmak isteyen yaşlı teyze, dik merdivenleri çıkarken torununun taşıdığı tabureye oturarak dinlendi. Dakikalar sonra sonra türbeye ulaşan yaşlı teyzenin bu zorluğu karşı gösterdiği çaba, bir vatandaş cep telefonu tarafından görüntülenirken, vatandaşlar yetkililerden bir an önce türbeye bir asansör yapılmasını talep ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şeyh Edebali Bilecik Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title