Haberler

Şeyh Edebali Türbesi'ne Ziyaretçi Akını

Bilecik'te bulunan, Osman Bey'in kayınbabası ve Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali'nin türbesi, Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü.

Bilecik'te bulunan, Osman Bey'in kayınbabası ve Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali'nin türbesi, Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü.

Bilecik Belediyesince iki yıl önce yaptırılan, Osmanlı Devleti'nin 36 padişahının hayat hikayelerinin anlatıldığı, üç boyutlu resimlerinin bulunduğu, yarım hilal şeklindeki 165 metrelik "tarih şeridi"ne gelenler, yaklaşık bir saatlik gezinin sonunda geçmişi öğreniyor.

Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret edip dua okuduktan sonra " Osmanlı Devleti padişahlarının, dedeleri Şeyh Edebali'nin huzurunda buluştuğu yer" olarak nitelendirilen "tarih şeridi"nde kısa bir yolculuğa çıkan ziyaretçiler, sinevizyon salonunda 9 dakikalık sunumla Osmanlı Devletinin dünyaya nasıl hükmettiğine şahit oluyor.

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde türbe ve "tarih şeridi"ne yoğun ilgi gösteren yüzlerce kişi, dua etti ve fotoğraf çektirdi.

Şeyh Edebali Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce, AA muhabirine, bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla ziyaretçi sayısının arttığını söyledi.

Bilecik'e gelen misafirlerin türbeyi ziyaret etmeden gitmediğini belirten Beyce, "İstanbul'u Antalya'ya bağlayan yol buradan geçtiği için güzergahtaki misafirlerimiz mutlaka buraya uğruyor. Geçen sene ziyaretçi sayısında 700 bini aşmıştık. Bu sene bayrama kadar bu rakamı geçtik. İnşallah daha da artacak. Almanya, Belçika ve İsviçre başta olmak üzere gelen çok gurbetçimiz var." diye konuştu.

Kocaeli'den gelen İbrahim Gencer, bayram tatilinde tura çıktıklarını dile getirerek, "Buradaki atmosfer çok güzel. Bundan önce Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih türbelerini ziyaret ettik." ifadelerini kullandı.

Sakarya'dan ailesiyle gelen 9 yaşındaki Mustafa Mahir de atalarını ziyaret ettiklerini ve güzel duygular yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osmanlı Devleti Şeyh Edebali Bilecik Osmanlı Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title