Haberler

Seydikemer'de Şükür Yemeğine Yoğun İlgi

Seydikemer’de yıllardır suyu olmayan Bağlıağaç ve Arsa mahallelerinde suya kavuşmanın sevinci düzenlenen ‘şükür yemeğiyle’ kutlanıyor.

Seydikemer'de yıllardır suyu olmayan Bağlıağaç ve Arsa mahallelerinde suya kavuşmanın sevinci düzenlenen 'şükür yemeğiyle' kutlanıyor.

Seydikemer Belediyesi, Bağlıağaç ve Arsa mahallelerinde 5 yıl önce mahallenin su olmayan yerlerine suyu getirmek için Akdağ'ın sarp kayalıklarını aştı. Mahalleliler kayalıklara döşenen yaklaşık 3 kilometre borular için getirilen su için 3 yıldır şükür yemeği düzenliyor.

Mahalle muhtıraları ve mahalle sakinlerinin katkılarıyla düzenlenen şükür yemeğinde namaz kılınıp, dualar ediliyor. Arsa ve Bağlıağaç Mahallelilerin düzenlediği yemeğe bu yıl Seydikemer belediye başkanı Yakup otgöz, muhtarlar ve köylüler katıldı.

Şükür yemeğinde mahallelilerle birlikte yemek yiyip dua eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Bu yere ilk defa geliyorum. Birlik beraberliğin göstergesi burada. Bizler namazımızı kıldık, yemeğimizi yedik emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 3 yıldan bu yana devam eden bir gelenek Mahalle sakinleri bizlerden yolların yapılması konusunda talepleri oldu. Bizde vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik" dedi.

Bağlıağaç Mahalle Muhatarı Yücel Özdemir, "Uzaktan yakından her vatandaşımız yaylaya vaktini ayıramıyor. Bunu da bir sebep olduğunu bildikleri için mahalle sakinleri burada sıcak yaz günün bir günü burada birlik oluşturarak şükür yemeğine vesile oldular" şeklinde konuştu.

Yemeği düzenleyen mahalle sakinlerinden İbrahim Çot, "Burası benim komşu köyüm. Birlik, beraberlik, dostluk herkes bir birini tanısın diye 3 yıldan beri bu yemeği yapıyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Sadettin Poyraz ise, "Biz buraya Akdağ'ın sarp kayalıklarında su getirdik. 3 yıldır devam eden bir geleneği sürdürüyoruz. Arsa ve Bağlıağaç köyü olarak verdiğimiz şükür yemeğine köylülerimizde katkıda bulunuyor" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Otgöz Seydikemer Akdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title