Haberler

Seyahat Acenteleri "Uber'e Hayır" Dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, "Seyahat acentesi olup belgesini Uber'e kullandıran varsa bizim camiada yeri yok." dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, "Seyahat acentesi olup belgesini Uber'e kullandıran varsa bizim camiada yeri yok." dedi.

İlçede önceki gece yaşanan "Uber " kavgasının ardından, turizm taşımacılığı yapan acentelerin yetkilileri ve çalışanlarından oluşan bir grup, TÜRSAB Kültür Merkezi'ne gelerek açıklama yaptı.

Araçlarına "Uber'e hayır" yazılı dövizler yapıştıran grup adına açıklama yapan turizm taşıma şirketi yetkilisi Can Şenkal, "Sesimizi duyurmak için birliğimize geldik. Yapılacak toplantıda yaşadığımız sıkıntıları dile getireceğiz. Bizim istediğimiz taksici nasıl helal ekmeğini yiyorsa biz de helal yoldan ekmeğimizi kazanma peşindeyiz. Uber'i istemiyoruz." dedi.

Gölköy Mahallesi'nde önceki gece taksiciler ile turizm transferi yapan sürücüler arasında yaşanan "Uber" kavgasının yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirten Şenkal, araçlarının Uber'e bağlı olduğunun sanıldığını söyledi.

Uber uygulamasının kullanıldığı araçları tespit etmeye çalıştıklarını anlatan Şenkal, "Bizim aldığımız duyuma göre Bodrum'da 500'ün üzerinde Uber olduğu söyleniyor. İstanbul yasaklanınca hepsi buraya gelirse biz ne yapacağız." ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de "Seyahat acentesi olup belgesini Uber'e kullandıran varsa bizim camiada yeri yok." dedi.

Gökbel, "Biz seyahat acentesiyiz. Bu ülkeye ister hava yolu ister deniz yolu ile girmiş olan turistlerin yüzde 70-80'ini getiren bu sektördür. Uber bizim konumuz değil. Biz taksici de değiliz, dolmuşçu da değiliz. Taşımacı değiliz ama o turistin buraya getirilişinde hangi koşularda hizmet verileceğinin taahhüdünü yapmış kişiler var burada. Verdikleri garanti ve yasalar çerçevesinde hizmet yapan kişiler. Kavram kargaşası yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gökbel, üyelerini mevzuata uygun olup olmadıkları yönünde sürekli kontrol ettiklerini, kaçak taşımacılığa karşı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Sivas deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title