Haberler

Sevişirken Yakalandıkları Bekçiyi Öldürene Yeni Tck İndirimi

Samsun'da Kız Arkadaşı İlknur Taşan (26) ile Açık Bir Arazide Sevişirken, Kendilerini Yakalayan Mahalle Bekçisi Selahattin Gaydan'ı (42) Döner Bıçağıyla Öldürmekten 21 Yıl Hapse Çarptırılan Mustafa Tulum'un (25) Cesası, Yeni Tck'ya Göre 3 Yıl Azaltılarak 18 Yıla Düşürüldü.

Samsun'da kız arkadaşı İlknur Taşan (26) ile açık bir arazide sevişirken, kendilerini yakalayan mahalle bekçisi Selahattin Gaydan'ı (42) döner bıçağıyla öldürmekten 21 yıl hapse çarptırılan Mustafa Tulum'un (25) cesası, yeni TCK'ya göre 3 yıl azaltılarak 18 yıla düşürüldü. Tutuksuz yargılanan sevgilisi İlknur Taşan ise beraat etti. Mustafa Tulum savunmasında, ''Biz de insanız. Öyle yakalanmak istemezdik. Kaçmaya yerimiz olmadığı için bu olay meydana geldi'' dedi.

Yaklaşık 3 yıl önce Samsun'un İlyasköy Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Mustafa Tulum ve sevgilisi İlknur Taşan boş bir arazide alkol alıp seviştikleri sırada Unkapanı Polis Merkezi'nde görevli bekçi Selahattin Gaydan'a yakalandı. Uygunsuz vaziyetteki gençleri uyaran Gaydan ile Tulum arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Mustafa Tulum, sevgilisinin gözleri önünde bekçi Gaydan'ı döner bıçağıyla 11 yerinden bıçaklayarak 40 metrelik uçurumdan aşağıya attı. Polis bekçinin katil zanlılarını ararken, olaydan 10 gün sonra Tulum sarhoşken arkadaşlarına cinayeti anlatınca yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sonrasında kendisine cinayetten 21 yıl hapis, sevgilisine de olaya karıştığı için 242 YTL para cezası verildi.

CEZA 3 YIL İNDİRİLDİ

Yeni TCK hükümlerine göre bu gün bir kez daha hakim karşısına çıkan Mustafa Tulum ifadesinde, ''Kendisi üniformalı değildi. Bekçi olduğunu anlamadım. Kimseyi de rahatsız etmiyorduk. 'Burada ne yapıyorsunuz. Sizin aileniz yok mu' diyerek bize sopayla vurmaya başladı. Elinden kurtulmak için bıçağı çekerek sağa sola salladım. Kanlar içinde yere düştü. Biz de insanız. Öyle yakalanmak istemezdik. Kaçmaya yerimiz olmadığı için bu olay meydana geldi. Çok pişmanım'' diye konuştu.

Ölümlü kavgaya karışmak suçundan tutuksuz yargılanan İlknur Taşan ise, ''Biz ayıp bir şey yapmıyorduk. Çimende oturmuştuk. Ben bir bira içtim. Mustafa'da uçucu madde çekti. Sonra bekçi geldi. Bize vurmaya başladı. Mustafa'da onu bıçakladı. Ben hiç bir şeye karışmadım. Hatta Mustafa'yı engellemek istedim'' dedi.

Mahkeme, yeni TCK hükümlerine göre tekrar yargılanan Mustafa Tulum'a, olayda 'hafif tahrik' olduğu kanaatine varıp cezasında 3 yıl indirim yaparak 18 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, İlknur Taşan'ın ise beraatine karar verdi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title