Haberler

    Sevimli Soytarının Sihirli Kutusu

    Sevimli Soytarının Sihirli Kutusu çocuk oyunu, 21 Şubat'ta Karadeniz Ereğli AKM Salonu'nda.

    Sevimli Soytarının Sihirli Kutusu çocuk oyunu, 21 Şubat'ta Karadeniz Ereğli AKM Salonu'nda...

    Etkinlik velilere ücretsizdir.

    Ülkenin birinde on yıldır uyuyamayan bir kral vardır. Kral uykusuzluk hastalığına yakalanmıştır. Birçok çareler üretilmiş, hepsi teker teker denenmiştir fakat ne yazık ki hiçbir sonuç alınamamıştır. Nihayet Kral sarayın habercisi ile halkına bir duyuru yaptırmıştır ve kendisini uyutmayı başaran kişi ödüllendireceğini bildirmiştir. Mucizevi güçleri olan bir soytarı kralı uyutabileceğini fakat üç tane şartı olduğunu söylemiştir. Şartları tek tek dinlenir ve kral yıllardır hasret kaldığı uyku için hepsini kabul eder.

    Bu süreçten sonra sarayın sevimli soytarısının mucizeleri gerçekleşmeye başlar. Kralın hasret kaldığı uykuya kavuşmasıyla onun yerine tahta geçmiş olan prenses ülkeyi nasıl yönetebileceğini araştırır ve sihirli soytarıyla birlikte halkın isteklerini ve şartlarını yerine getirmeye karar verir. Bu sırada tahta geçmek isteyen kraliçe prensese çeşitli tuzaklar kurarak prensesin yerine tahta geçmek ister. Kraliçenin kötülükleri karşısında prensesin iyilikleri kazanır ve kraliçe planlarını gerçekleştiremez.

    Kralın uykusundan uyanmasıyla birlikte kraliçenin kötülükleri, prensesin ise iyilikleri ve ülkesi için aldığı kararların doğrulukları anlaşılır. Kralın kızının kararlarının arkasında durarak hepsini gerçekleştirmek üzere hızla çalışmalara başlar.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Karadeniz Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title