Haberler

Antalya'daki Patlamanın Sırrı Çözüldü: Sevgilisinin Evini Dinamitle Patlatmış

Güncelleme:

Antalya'da eski madenci Mustafa Alper, sevgilisi Nurcan Demiröz'ün yaşadığı evi dinamitle patlattı. Patlamada 49 yaşındaki Alper ve 52 yaşındaki sevgilisi hayatını kaybetti.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bu sabah büyük bir patlama sesi duyuldu. TOKİ konutlarındaki bir evde gerçekleşen patlamada iki kişi öldü, bir kişi ise yara almadan kurtuldu. Hayatını kaybedenlerin 49 yaşındaki Mustafa Alper ve 44 yaşındaki Nurcan Demiröz olduğu anlaşılırken, Alper'in uzun süre taş ocaklarında dinamit patlatma işinde çalıştığı, patlamanın da dinamitle gerçekleştirildiği iddia edildi. Patlamada yara almadan kurtulan Nalan C., Demiröz ve Alper'in uzun süre tartıştığını ve 'Seni de öldüreceğim kendimi de' dediğini duyduğunu söyledi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Kesin olarak söylüyorum, terör bağlantısı yok" dedi.

SEVGİLİSİNİN EVİNE DİNAMİT KOYUP PATLATTI

49 yaşındaki Mustafa Alper bugün sabah saat 05.30 sıralarında Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi'nde 4 katlı bir binanın 3'üncü katında yaşayan 52 yaşındaki Nurcan Demiröz'ün yanına geldi.

Eski madenci olan Alper daha önce gönül ilişkisi yaşadığı ve eğlence merkezlerinde çalışan Demiröz ile evin kapısında konuşmaya başladı. Konuşmanın ardından Demiröz'ün kapıyı kapattığı sırada eski madenci Alper, kendisinin hazırladığı ve dinamit olduğu tahmin edilen patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle Alper ve Demiröz hayatını kaybetti. Patlamanın etkisiyle evde büyük hasar meydana gelirken, alt ve üst katlardaki evlerde de hasar meydana geldi.

Olayın ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler binanın çevresine emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu."GÖK GÜRÜLTÜSÜ ZANNETTİK"

Polisin olay yerinde çalışmaları devam ederken Nurcan Demiröz'ün üst komşusu Cemile Tunç, "5.30 gibi bir patlama oldu biz gök gürültüsü zannettik" dedi.

Komşu Rahime Yılmaz da, "Saat 5 gibi bir kavga vardı. Zaten alışkındık onların kavgalarına. Önemsemedik. Yatıyorduk, biranda kapımın göbeği içeri düştü. Baktım her yerde duman vardı. Kopuk bacağın üzerine bastım. Binadan nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Bunlar karı koca değil sevgililer.""KORİDORDA AYAK VAR"

Yaşar Çatalkaya ise "Büyük bir patlama oldu. Hemen dışarı çıktık, her yerde duman vardı. İnerken baktık alt dairede patlama olmuş. Hemen içeri girdim daireye yıkılan eşyaların altında biri var mı diye baktım. Ama bir şey bulamadım. O anda komşular geldi, koridorda ayak var. Odada değil patlama girişte. Koridorda görünüyor. 3 katta etkileniyor. Yaklaşık 4 yıldır burada yaşıyorlar" diye konuştu.VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, "17 Mayıs günü saat 05.30 sıralarında İlimiz Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mevkiinde bulunan bir binanın üçüncü katındaki ikamette meydana gelen patlama sonucunda 1 bayan ve 1 erkek olmak üzere 2 şahıs olay yerinde ölmüştür. Olayla ve olay yeri ile ilgili olarak uzman ekiplerce gerekli inceleme ve araştırmalar sürdürülmekte olup, ilk belirlemelere göre ölen şahıslardan erkek olanın 1968 Konya Taşkent nüfusuna kayıtlı M. A., bayanın ise 1973 Afyon Dinar nüfusuna kayıtlı N.D. olduğu, iki şahıs arasında geçmişe dayalı duygusal ilişki ve irtibatlarının bulunduğu, aralarında çıkan ve sebebi bilinmeyen bir tartışma sonrasında M.A. isimli şahsın sabah 05.30 sıralarında bayanın ikametinin kapısına geldiği ve içeriye girmek için zorladığı, bu esnada sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama neticesinde 2 şahsın da olay yerinde öldüğü anlaşılmıştır."

Açıklama şöyle devam etti:

"Her iki şahsın da herhangi bir terör örgütü ile bağlantılarının olmadığı, patlamanın bir terör boyutunun bulunmadığı, M.A. isimli şahsın "Uyuşturucu Madde Satmak ve Fuhuşa Teşvik ve Aracılık" suçlarından GBT kaydının olduğu, N.D. isimli bayanın ise eğlence mekanlarında çalıştığı tespit edilmiş olup olayla ilgili soruşturma Asayiş Şube Müdürlüğü'nce çok yönlü olarak sürdürülmektedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mustafa Alper Döşemealtı Antalya 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title