Haberler

Sevgilisini öldürüp gömdüğü iddiası

Konya'da beş yıl önce hakkında ''kayıp'' başvurusu yapılan kadının bıçaklanarak öldürüldükten sonra gömüldüğü gerekçesiyle, aralarında sevgilisinin de bulunduğu 9 kişi yakalandı.

Konya'da beş yıl önce hakkında ''kayıp'' başvurusu yapılan kadının bıçaklanarak öldürüldükten sonra gömüldüğü gerekçesiyle, aralarında sevgilisinin de bulunduğu 9 kişi yakalandı.

Yakınlarına Mersin'e yerleştiğini belirten Uğur Turgut isimli kadın, 40 yaşındayken 2009 yılında ortadan kayboldu. Başından iki evlilik geçen Turgut hakkında, Bursa'da savcılığa ''kayıp'' başvurusunda bulunuldu.

Ancak zamanla açılan dosya hakkında ya takipsizlik ya da yetkisizlik kararı verilse de yakınları, genç kadının bulunması için tüm yasal haklarını kullandı. En son yaklaşık 8 ay önce dosya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne geldi.

- Tüm deliler en ince ayrıntısı kadar değerlendirildi

Turgut'un öldüğü düşünülmeye başlanınca dosyaya Cinayet Büro Amirliği ekipleri de dahil oldu. Adeta iğneyle kuyu kazar gibi tüm ayrıntıları en ince detaylarına kadar inceleyen ekipler, çok sayıda kişinin bilgisine başvurdu.

Genç kadının en son görüştüğü kişiler, arkadaşları, çevresi, çocukları ve boşandığı eşleriyle görüşen ekipler, Niğde ve Mersin'de de araştırma yaptı. Kadının ailesine Mersin'de yaşadığını söylemesine rağmen olaydan önce Konya'da yaşadığı belirlendi. Turgut'un eşyalarını Mersin'nden Konya'ya getirttiği taşıma şirketine ve o gün aracı kullanan şoföre ulaşıldı.

Çalışanların, kadının yanında bir de erkek olduğunu ifade etti. Daha sonra eşyaların yine başka bir taşıma aracıyla merkez Selçuklu ilçesindeki bir eve götürüldüğü ve yine kadının yanında bir erkek olduğu öğrenildi.

Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonrası apartman görevlisi olan Ali K. (31) ismine ulaşıldı. Üç yıl önce telefonla bağlandığı televizyon programında hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Ali K'nin, kadının sevgilisi olduğu belirlendi. Ali K. teyzesi olarak tanıttığı Uğur Turgut ile 2009 yılında kiraladıkları bir evde 15 gün birlikte yaşadıkları, ev sahibinin bir süre sonra genç kadını görememesi üzerine şüphelinin, "Teyzem beyin kanaması geçirmesi sonucu öldü" dediği öğrenildi. Üç aylık peşin verdiği kira parasının iki ayını geri alan Ali K'nin evdeki eşyaları 16 bin liraya sattığı iş yerlerine de ulaşıldı. Hatta, çiftin o dönem belirlenen adreste kaldığını ispatlayan evdeki bir hediyelik eşyaya bile ulaşıldı.

- "İntihar etti biz de gömdük"

Ayrıca boşandığı gün eşi tarafından kendisine 35 bin teslim edilen kadının, bunun 7 bin lirasına evine eşya aldığı belirlendi. Kadına ait 28 bin lirayı ve ziynet eşyalarını aldığı düşünülen şüphelinin, kadının kaybolmasından hemen 15 gün sonra nişanlanması, iki ay sonrada evlenmesi tüm dikkatleri üzerine çekti.

Yeterli delile ulaşılmasının ardından Ali K, cesedi gömmesine yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşı Sercan G. (22) ile 7 kişi gözaltına alındı. Polisteki ilk ifadesinde, sevgilisi için "İntihar etti, biz de gömdük" diyen şüphelinin, olayı gerçekleştirdikten sonra aracının arka koltuğunda taşıdığı cesedi yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki baraj kenarına gömdüğü ileri sürüldü. Sercan G'nin ilk ifadesinde Ali K'nin kendisine, "Kadını öldürdüm, hadi gömelim" dediğini söylediği bildirildi. Ayrıca bir gün önce cesedin gömülü olduğu yere öldürmek için sevgilisiyle gelen Ali K'nin, o gün olayı gerçekleştiremediği ifade edildi.

Ali K. ve Sercan G'ye savcının talimatıyla, cesedi gömdükleri belirtilen Aksaray'a bağlı Ortaköy ilçesi Gödeler mevkisinde kepçeyle çalışma başlatıldı. Gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı polisten serbest bırakıldı. Başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Niğde Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title