Haberler

"Sevgi Bayrağı" Tokat'ta

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 89. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan 'Sevgi Bayrağı'nı, Amasya'dan sonra Tokatlı gençler teslim aldı.

Gençlik Bayrak Koşusu'nda Samsun'dan yola çıkan Sevgi Bayrağı, Tokat-Amasya il sınırı Kuruçay mevkisinde yapılan törenle Tokatlı gençlere emanet edildi. Bayrak devir teslim törenine Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Amasya Belediye Başkan Vekili Cafer Özdemir, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok, iki ilin daire müdürleri ve öğrencileri katıldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından Amasyalı gençlerin elinde tören alanına gelen Sevgi Bayrağı, Tokat Valisi Dr. Recai Akyel'e verilmek üzere Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'e teslim edildi. Vali Lekesiz, Amasyalı gençlerin bundan 89 yıl önce atalarının büyük Atatürk'e gösterdiği sevgi ve coşkunun benzerini kutsal bayrağımızı taşırken de onu tıpkı Samsunlu gençlerin olduğu gibi, Tokatlı gençlerin yapacağı gibi sadece ellerinde omuzlarında değil gönüllerinde, kalplerine, yüreklerinde taşıyarak atalarına olan sevgilerinin nişanesi olan bu kutsal bayrağı Tokat il sınırına getirdiklerini ifade ederek, "Onların gözlerindeki bu ışıltı ay-yıldızlı şanlı bayrağımızın semalarımızda daha binlerce yıl gururla, güvenle dalgalanacağının müjdesini vermektedir" dedi.

Vali Lekesiz'den Tokatlı gençlere vermek üzere Sevgi Bayrağı'nı teslim alan Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, vatanını, milletini ve bayrağını sevmenin, korumanın, ülke sorunlarına ilgi duymak ve bu sorunların çözümüne katkıda bulunmanın gençlerin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, "Büyük Atatürk'ün yaptığımız işlerin en büyüğü diye tarif ettiği Türkiye Cumhuriyeti yine onun veciz ifadesiyle 'Ey Türk istikbalinin evladı' dediği siz gençlere emanet edilmiştir. Gönlünüz vatan, millet ve bayrak sevgisi ile dolu olsun. Bizi bugünlere getiren ecdadımıza borcumuzu ödemek istiyorsak görevimiz bugün ile yarın arasındaki köprüleri doğru kurabilen, ortak hedefleri görebilen ve bunların etrafında birleşerek geleceği planlaya bilen bir millet olmaktır" diyerek bayrağı Tokatlı genç atletlere teslim eti.

Bayrağı öperek alan Tokatlı gençler, Tokat il merkezine doğru koşarak yola çıktı. Bayrak, bir gün Tokat'ta kaldıktan sonra Sivaslı genç atletlere teslim edilecek.

(Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title