Haberler

Sevgi Bayrağı Nevşehir'de

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Sunulacak Olan 'Sevgi Bayrağı' Nevşehir'e Getirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacak olan 'Sevgi Bayrağı' Nevşehir'e getirildi.

Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olarak kabul edilen Samsun'dan yola çıkartılan ve Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı öncesi takip ettiği güzergahları izleyerek Nevşehir'e getirilen 'Sevgi Bayrağı', Nevşehir-Kayseri il sınırında Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul ve Kayserili atletler tarafından Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve Nevşehirli atletlere teslim edildi.

Bayrak teslim törenine Kayseri ve Nevşehir valileri ile birlikte, Kayseri Garnizon Komutanı Hav. Tüm General Mehmet Ertam, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daire müdürleri ve çok sayıda genç katıldı.

Törende konuşan Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Türk gençlerinin Atatürk'ün milletimizin önüne hedef olarak koyduğu muhasır medeniyet seviyesine ulaşmak, hatta onun üzerine çıkmak için yılmadan, yorulmadan, gece gündüz çalışmaları gerektiğini söyledi. Vali Vekili Yurdakul, "Sizler yarınlarımızın en büyük teminatısınız. İleride her alandaki yönetim kadrolarını sizler dolduracaksınız. Sizler yüce Türk milletinin beklediği, baş döndürücü bir hızla gelişen ilim ve fende, bilgi ve teknolojide zirveye

ulaşmayı hedeflemelisiniz. Daha çok çalışarak aydınlık günleri yakalayacak, gelecek nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmanın mutluluğu içerisinde olacağız. Atatürk, Cumhuriyet'i ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etmiştir" dedi.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ise, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal'in ulusal mücadeleyi başlatmak için Samsun'dan yola çıkarak daha sonra bu mücadeleyi tüm Anadoluya yaydığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve şanlı bayrağına sahip çıkmanın her Türk gencinin görevi olduğunu ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet'in, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçiliğini aynı ruh, heyecan ve kararlılıkla sürdüreceğinize inanıyorum"

diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul Türk Bayrağı'nı Kayserili atlet Tezcan Göktaş'tan teslim aldıktan sonra öperek Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'na teslim etti.

Bayrağı Vali Hacımustafaoğlu'ndan alan Nevşehirli atlet Çağrı Karaca ve beraberindekiler daha sonra Kırşehir il sınırına hareket etti.

Nevşehirli atletler tarafından Kırşehir il sınırına getirilen bayrak burada düzenlenen bir törenle de Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin ve Kırşehirli atletlere teslim edildi. Buradaki törene her iki ilin valileri ile birlikte garnizon komutanları, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Bu gece Kırşehir'de kalacak olan Sevgi Bayrağı, yarın sabah Kırşehirli atletler tarafından Kırıkkaleli atletlere teslim edilecek.

(MÖZ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title