Haberler

Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" Etkinliği

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce, "Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" temalı yürüyüş düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi sahil kesiminde başlayan yürüyüş, Rize Adliyesi karşısında sona erdi. Etkinliğe, Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, Kamu Hastaneler Birliği Yöneticileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, kalp, şeker, astım ve akciğer hastalığı gibi kronik hastalıkların meydana gelmesindeki önemli risk faktörlerinden birisinin de fiziksel aktivite yetersizliği olduğunu belirtti.

Bakanlığımızca 2014 yılının sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle 2013 yılının bu son günlerinde fiziksel aktivite adına çok önemli bir program yaptıklarını söyleyen Özşahin, "Uluslararası alanda gelişmiş ülkelerin artık yeni obezite, diyabet ve kanser gibi sağlık sorunlarıyla baş etmeye çalıştığını görüyoruz. Bu rahatsızlıkların hepsinin en önemli nedenlerinden birisi de hareketsizliktir. Artan teknoloji ortamında daha çok taşıtlara kolaylaştırıcı araçlara yöneldiğimiz için hareket etmekten çok uzak kalıyoruz" dedi.

Bu nedenle Türkiye'nin de hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Özşahin, "On dokuz - yirmi yaş üstü bayanlarımız da obezite oranı yüzde 40, erkeklerimizde yüzde 30 iken hareketsizliğin toplumumuzda ne kadar yaygın olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam adına hareket etmesini, yürümesini ve orta düzeyde koşabilmesini istiyoruz. Artık sağlıklı yaşam adına yapabileceğimiz en büyük mesai hareket etme adına olacaktır. Bu hareketliliği teşvik etmek amacıyla bakanlığımız belirli kilonun üzerindeki vatandaşlarımıza ücretsiz olarak pedometre (adımsayar) dağıtmaktadır. Belirli kilonun üzerinde olan vatandaşlarımızın bu adım sayarlar'ı almak için aile hekimlerine baş vurmalarını istiyoruz. Bu aletleri de alarak hareket etmelerini bol bol yürümelerini istiyoruz" diye konuştu.

Özşahin, yürüyüşe katılanlara da teşükkür etti. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title