Haberler

Sevda Kuşun Kanadında", Yeni Sezona Sürprizlerle Başlayacak

TRT 1 kanalında yayınlanan "Sevda Kuşun Kanadında" dizisi yeni sezonda sürprizlerle ekrana gelecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, genel yönetmenliğini ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın üstlendiği dizinin yeni sezon çekimlerine İstanbul'da başlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uçakan, yeni oyuncu ve karakterlerle güçlendirilen dizinin yeni sezonda çok konuşulacağını ve dizide büyük sürprizlerin yer alacağını belirtti.

Yeni sezonun eylülde yayına gireceği bildirilen Uçakan, şunları kaydetti:

"Sevda Kuşun Kanadında, çalkantılı bir dönemi, dönemin siyasal ve toplumsal çatışmalarının gölgesinde yaşanan tutkulu ve temiz aşkları anlatıyor. Dizi, dönemin siyasi ve kültürel aktörlerini de günümüz insanına yeniden hatırlatıyor. Dizi, çarpıcı sahnelerle ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe kalkışmasının da köklerine iniyor ve ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutuyor."

Uçakan, dizinin, Türkiye'nin karanlık yıllarını aydınlatmak gibi bir misyon edindiğini aktararak, darbe girişimi başta olmak üzere bugün yaşanan çoğu olayın daha iyi anlaşılacağını ve bu konuda büyük bir boşluğu dolduracağını bildirdi.

"Sevda Kuşun Kanadında" dizisinin, 1968 ve sonrası dönemde gençlik olaylarına objektif bir gözle baktığını vurgulayan Uçakan, dizinin ünlü siyaset ve kültür sanat adamlarının mücadelelerinin yanı sıra bu mücadeleye karşı tuzaklar kuran, ülkeyi kaosa sürükleyen ve onlara yataklık eden cemaat adı altında faaliyet gösteren karanlık örgütlenmeleri de anlatacağını kaydetti.

Uçakan, dizinin bu yönüyle günümüz olaylarına da ışık tutacağına işaret ederek, "Sevda Kuşun Kanadında, bu yönüyle beğeniyle izlenecek sezonun en çok konuşulan yapımı olmaya aday." ifadesini kullandı.

"Sevda Kuşun Kanadında"

İmkansız bir aşk hikayesi üzerinden ilerleyen dizi, "68 Kuşağı" olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin Türkiye'deki boyutunu, dönemin egemen güçlerinin, farklı görüşlere sahip gençleri nasıl manipüle ettiğini ve bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir grup gencin provokasyonlara karşı direnişini anlatıyor.

Dizi, Türkiye'deki gençlerin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerine vurgu yapıyor.

TRT 1 kanalında yayınlanan dizinin başrollerini Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, İlker Kızmaz, Bahadır Yenişehirlioğlu, Müge Boz ve Yavuz Bingöl paylaşıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mesut Uçakan İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title