Haberler

Seul: Kuzey Kore'den Abd Kuvvetlerine Tehdit

Kuzey Kore, bir savaş durumunda Amerikan kuvvetlerinin Kuzey Kore kuvvetleri tarafından merhametsizce silinip süpürüleceği iddiasında bulundu.

Kim Jong-2'nin iktidardaki İşçi Partisi'ndeki 42'inci çalışma yıldönümü ile ilgili olarak yapılan bir ulusal toplantıda, parti yetkililerinden Choe Thae Bok'un "Washington savaş provokasyonlarından medet umuyor. Gerçekten, düşmanlarımız bir savaş kıvılcımını yakarsa, Kore ordusu ve halkı saldırganları acımasızca silip süpürür" dediği belirtildi.

Kore Merkez Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre, toplantı Kim Jong-2'nin partide çalışmaya başlamasının 42. yıldönümü vesilesiyle yapıldı.

Kuzey Koreliler'e sık sık televizyon haberlerini izlemeleri tavsiye ediliyor. Bunun sebebinin Kuzey Kore'nin; Japonya, ABD ve Güney Kore'nin ciddi uyarılarına rağmen her an uzun menzilli füze denemesi yapabileceği olarak belirtiliyor.

Japonya ve Güney Kore medyası, Kuzey Kore'nin bu hafta sonu uzun menzilli bir füze denemesi yapmayı planladığını ileri sürüyorlardı. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı, füze denemesinin bugün veya yarın yapılabileceğini ileri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title