Haberler

'Sessiz Yürümek' İsteyen DTP'lilere Polis Engeli

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanlığı'nın Diyarbakır'da Meydana Gelen Patlamayı Kınamak Amacıyla İstiklal Caddesi'nde Yapmak İstediği Sessiz Protesto Yürüyüşüne Güvenlik Güçleri İzin Vermedi. Güvenlik Önlemi Nedeniyle Yürüyüşe İzin Verilmemesini Eylemciler Oturarak Protesto Etti....

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl Başkanlığı`nın Diyarbakır`da meydana gelen patlamayı kınamak amacıyla İstiklal Caddesi`nde yapmak istediği sessiz protesto yürüyüşüne güvenlik güçleri izin vermedi. Güvenlik önlemi nedeniyle yürüyüşe izin verilmemesini eylemciler oturarak protesto etti. Diyarbakır`da 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı protesto etmek amacıyla DTP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılmak istenen etkinliğe Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Emeğin Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi gibi bazı sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Taksim Meydanı`nda toplanan eylemciler, ¨Diyarbakır katliamını lanetliyoruz, Barıştan vazgeçmiyoruz¨ yazılı büyük pankart açtı. Eylemde konuşma yapan DTP İl Başkanı Doğan Erbaş ¨Güvenlik güçlerinin partimize ve dostlarımıza sergilenen bu ayrımcı, antidemokratik tutumu protesto ediyoruz¨ dedi.

Erbaş Diyarbakır`daki bombalı saldırı ile ilgili olarak ise ¨Bu saldırıyı Diyarbakır halkı şahsında bütün Kürt halkına ve Kürt halkı şahsında da halkların kardeşliğine bir saldırı olarak görüyor, lanetliyoruz ve protesto ediyoruz¨ dedi.

Oturma eyleminin ardından DTP İstanbul İl Başkanlığı binasına kadar yürüyen eylemciler, sık sık teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.

Eylemcilerin protesto amaçlı olarak yakalarına siyah kurdela taktıkları görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title