Haberler

Sesob Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (Sesob) Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı.

Sapanca Özkum tesislerinde yapılan toplantıya, birliğe bağlı çok sayıda odanın başkanı katıldı. Toplantıda konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, küçük esnafın korunması gerektiğini belirterek, son çıkan yasada iş yeri açan emekli vatandaşların mağdur edildiğini söyledi. Alişan, "Yasada, emekli olan kişilerin iş yeri açtıklarında maaşlarından yüzde 10 kesiliyor. Aynı zamanda 2008 yılında bu rakamın, yüzde 35'e çıkması bekleniyor. Bu yasa vatandaşlarımıza iş yeri açmayın, istihdam yaratmayın, devlete katma değer vergi vermeyin, parklarda ve kahvelerde oturun demektedir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Aksi takdirde esnaflık yapan vatandaşlarımız, iş yerlerini kapatmak zorunda kalacaklar" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım da, küçük esnafların bir araya gelerek daha geniş sermayeli iş yerleri açmaları gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Esnaflarımızın sorunlarını yakından takip ediyoruz. Bu sorunları çözmek içih de çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde çıkacak yasa için, esnaflarımızın ve diğer kuruluşların görüşleri alınacak. Hiç bir esnaf arkadaşımız tedirgin olmasın" diye konuştu.

(MK-AK)

23.09.2007 14:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title