Haberler

"Seslerle Anadolu" Sivas'ta Sahnelendi

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan "Seslerle Anadolu" adlı eser, Sivas'ta sanatseverlerin karşısına çıktı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan "Seslerle Anadolu" adlı eser, Sivas'ta sanatseverlerin karşısına çıktı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve yaklaşık 1,5 saat boyunca Anadolu türkülerinin seslendirildiği oyunda, kına ve sıla gecesi, Hacivat-Karagöz gösterisi gibi bölümlere yer verildi. Yöresel kıyafetler giyen oyuncuların sahne aldığı oyunda, Anadolu'nun tarihi ve kültürü türkülerle, müziklerle sunuldu.

Müzikseverler, oyunun sonunda oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'ın araştırmasını yapıp, metnini yazdığı "Seslerle Anadolu" adlı yapıtın türkü düzenlemeleri ve müziklerini Ali Aykaç hazırladı.

Sahne düzeni Murat Akar'a, koreografisi Özden Aktürk'e ait olan eserin sahne ve kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, ışık düzenini Fuat Gök gerçekleştirdi.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Erdem Gültekin - SİVAS

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title