Haberler

Ses Zonguldak Şubesi'nden, Shçek Atama Yönetmeliğine Faks Eylemi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası , 'Shçek Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair' Yönetmeliğe Tepki Göstererek, Bakan Nimet Çubukçu ve Shçek Genel Müdürlüğü'ne Faks Çekti.ses Üyeleri, Faks Ücreti Olan 3.50 YTL'nin Üzerinden Çıkmaması Üzerine, PTT Çalışanlarından Borç Alarak Eylemini Gerçekleştirdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası , 'SHÇEK Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair' yönetmeliğe tepki göstererek, Bakan Nimet Çubukçu ve SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne faks çekti.SES üyeleri, faks ücreti olan 3.50 YTL'nin üzerinden çıkmaması üzerine, PTT çalışanlarından borç alarak eylemini gerçekleştirdi.

SES Zonguldak Şubesi üyeleri Zonguldak kent merkezi önündekti PTT önünde buluşarak, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yer değiştirme suretiyle atanma esaslarına dair yönetmeliğine tepkilerini Kadın ve Aile'den sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya ve SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne faks çekerek dile getirdi. SES Zonguldak Şube Sekreteri Bekir Yılmaz ve üyeler ellerindeki açıklamaları basına dağıtırken, faksları da Çubukçu ve Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Tahribatının giderek arttığını anlattığını anlatan Yılmaz, Zonguldak Şubesi Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasasına da tepki gösterdi. Yılmaz, "Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında yapılan tahribat her gün artarak devam etmektedir. Toplumun en mağdur kesimine hizmet veren Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu çalışanlarını, sosyal hizmete mahkum hale getiriyor. Çıkartılan genelge ve yönetmeliklerle de var olan haklarımız elimizden alınmak istenmektedir. 2 Şubat 2008 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 'SHÇEK Yer değiştirme suretiyle atanma' esaslarına dair yönetmeliği ile keyfi uygulamalara ve kadrolaşmaya zemin hazırlanmaktadır. Bu yönetmeliğe karşı sayın Bakan Nimet Çubukçu'ya ve genelgeye karşı da SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne faks çekiyoruz" dedi.

PTT Başmüdürlüğü'nden çekilen faksın ücreti olan 3, 50 YTL bulunmaması üzerine bazı SES üyeleri, görevlilerden borç alarak fakslarını çekebildi. Pahalı ücret nedeniyle üyeler, tepkilerini daha da arttırdı.

(SŞ- SD-Y) 06.03.2008 14:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title