Haberler

Ses Tv Kameramanı, Çankaya Belediye Meclisi Toplantısında Tartaklandığını İddia Etti

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın Belediye Meclisi Toplantısında Ses Televizyonu'nun Görüntü Almasına İzin Vermediği, Televizyonun Kameramanının İse Çalışanlar Tarafından Tartaklanarak Salon Dışına Çıkarıldığı İddia Edildi.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın belediye meclisi toplantısında SES Televizyonu'nun görüntü almasına izin vermediği, televizyonun kameramanının ise çalışanlar tarafından tartaklanarak salon dışına çıkarıldığı iddia edildi.

İddiaya göre, Çankaya Belediye Meclisi'nde SES Televizyonu'nun görüntü alması, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın talimatı üzerine engellendi. Görevliler tarafından tartaklandığını ve salon dışına çıkarıldığını savunan SES TV Kameramanı Hakan Aytaç, gazetecilere konu ile ilgili açıklama yaptı. Bütçe görüşmeleri için meclis salonuna geldiklerini ifade eden Aytaç, "Sayın Eryılmaz meclis toplantısına geldiğimiz sırada dışarı çıkarılmamız yönünde talimat verdi. Görevlendirdiği kişiler de

kolumuzdan tutarak kameramızı elimizden aldı. CHP grup odasında bizleri alıkoydular. Şiddetle olayı kınıyoruz" diye konuştu. Olay üzerine SES TV'nin avukatları olay yerine gelerek konu hakkında bilgi aldı. Belediye meclis toplantısının ardından olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Çankaya Beledeye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Türkiye'de basın özgürlüğünün önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Bu hakikaten yaşanılan günlerde önemli bir kameranızı, mikrofonlarınızı, çok iyi düzgün yerinde kullanın.

Bunları silah gibi kullanmayın. Burada bazı arkadaşlardan ricamız var. Bizi çok iyi haber yapmaları gerekmiyor. Objektif bir şekilde haber yapmalarını istiyoruz" dedi.

AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Ahmet Aslan ise, hiçbir basın kuruluşuna hiçbir belediye başkanının birşey diyemeyeceğini dile getirdi. Arslan, basının özgür bir yanı olduğunu ve görev halinde iken engellenmemesi gerektiğini söyledi. Aslan, Eryılmaz'ın en ufak eleştiriye tahammülü olmadığını savunarak, "Bazı militanlar, SES TV kameramanını tartakladı. Sayın Eryılmaz en ufak bir kınama yapmadı. Şuna inanın, Çankaya Belediyesi'nde çok kötü işler oluyor" dedi.

Olaydan sonra kameraman Aytaç, ifadesi alınmak üzere Çankaya Polis Karakolu'na götürüldü.

(TS-DUY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title