Haberler

Ses'ten "Ücret Adaletsizliği" Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (Shçek) Çalışanlarına Üvey Evlat Muamelesi Yapıldığını İleri Sürdü.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını ileri sürdü.

Bozkurt, sendika üyeleriyle birlikte PTT Metropol Şubesi önünde yaptığı açıklamada, SHÇEK'ten hizmet alanların yaşlı, özürlü, madde bağımlısı ve kimsesiz çocuklardan oluştuğunu ve her geçen gün Kurum'un hizmetlerinden faydalanmak isteyenlerin sayısının arttığını söyledi. Çeşitlenerek genişleyen sosyal hizmet talebine karşılık SHÇEK'in personel sayısının 10 yıl öncekinin altında olduğunu kaydeden Bozkurt, SHÇEK Genel Müdürlüğü Başbakanlık'a bağlı olduğu halde, Başbakanlık'a bağlı diğer birimlerin

yararlandığı hiçbir özlük hakkından yararlanamadığını öne sürdü. Sosyal hizmetlerde çalışmanın yıpratıcılığının göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret eden Bozkurt, burada çalışan personele üvey evlat muamelesi yapıldığını ileri sürdü.

Bozkurt, açıklamanın ardından, konuyla ilgili sendika üyelerinin yazdığı mektubu Başbakanlık'a postaladı.

(HK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title