Haberler

Ses'ten Diyanet'e "Toplumsal Alanı Dinselleştirme" Eleştirisi

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Diyanet’in "üstüne Vazife Olmayan Bir İş" Yaparak Aile Danışma Merkezleri Kurduğunu Savunurken, Bu Çalışmalarla Toplumsal Alanın, Vakıflar Ve Tarikatlar Eliyle Dinselleştirilmek İstendiğini Belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Aile Danışma Merkezi kurmasını “üstüne vazife olmayan bir iş” olarak yorumlarken, bu gibi çalışmalarla toplumsal alanın, vakıflar ve tarikatlar eliyle dinselleştirilmek istendiğini belirtti.

SES, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı 20 Aile Danışma Merkezi’ni ve bu merkezde çalışan bir görevli ile sosyal hizmet talep eden vatandaş arasında geçen diyaloğu eleştirdi.

SHÇEK’in asli görevi olan kuruluşları ödenek sıkıntısı nedeniyle açamazken, Diyanet’in 20 ayrı Aile Danışma Merkezini nasıl kurduğunu soran sendika böyle bir merkez açmanın Diyanet’in “üstüne vazife” olmadığını kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title