Haberler

Ses'ciler Ücretli Yemekleri Protesto Etti

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Personel Yemekhanesi Önünde Toplanan Bir Grup Sağlık Emekçileri Sendikası (Ses) Üyeleri, Bu Gün Yürürlüğe Giden Personelin Ücretli Yemek Yemesini Protesto Etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi personel yemekhanesi önünde toplanan bir grup Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, bu gün yürürlüğe giden personelin ücretli yemek yemesini protesto etti.

Personel yemekhanesi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması okuyan KSEK Dönem Sözcüsü Mustafa Çoban, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 11 Mart 2008 tarihli genel yazısı ile tüm bakanlık, valilik ve rektörlüklere talimat vererek devlet memurları yiyecek yardımı yönetmenliği kapsamında bulunan personelin yataklı tedavi kurumlarında hastalar için kurulmuş bulunan yemek servislerinden yemek maliyetinin yarısından az olmamak kaydıyla bedel ödeyerek yararlanmalarının bu günden itibaren başladığını belirtti.

Ücretli yemek uygulaması kabul etmediklerini söyleyen Çoban, sendika olarak haklarını geri alana kadar eylem yapacaklarını söyledi.

Okunan basın açıklamasının ardından bir çok hastane çalışanı yemekhaneden faydalanmazken. Sendikanın dağıttığı ücretsiz pide ve ayranı alarak yediler.

(İG-SE-Y) 10.04.2008 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title