Haberler

Servis Sürücüleri D-100'Ü Trafiğe Kapattı

Kocaeli Sınırları İçine Girdiklerinde Ceza Yazılan İstanbul Plakalı Servis Aracı Sürücüleri D-100 Karayolu'nu Bir Süre Ulaşıma Kapattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı kararla Kocaeli'de uygulamaya konulan, belirli bir bedel karşılığı servis araçlarına verilen P plaka şartı nedeniyle, Kocaeli sınırları içine girdiklerinde ceza yazılan İstanbul plakalı servis aracı sürücüleri bugün yine D-100 Karayolu'nu bir süre ulaşıma kapattı.Yaklaşık 50 servis otobüs ve minibüsü, sabah D-100 Karayolu'nun İstanbul istikametini İstanbul ile sınır olan Çayırova mevkiinde trafiğe kapattı. P plaka uygulama mağdurları ekmeklerinin ellerinden alınmak istendiğini belirterek, P plaka taşımadıkları için Kocaeli sınırları içerisinde araçlarına her defasında 518 TL ceza uygulandığını, araçların ayrıca 15 gün boyunca otoparka çekildiğiri söylediler.Uygulanan yöntemin haksız, kesilen cezaların da geçersiz olduğunu savunan ve cezaların iptali için mahkeme süreci başlatan P plakası olmayan servis sahipleri, bazı arkadaşlarının bu uygulamadan dolayı Kocaeli sınırları içersindeki sanayi kuruluşlarının servis taşımacılığını bırakarak ekmeğinden oluklarını öne sürdüler.D-100'ün trafiğe kapandığı haberini alan emniyet güçleri bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi yönlendirdi. Sert tartışmaların yaşandığı eylem 1 saat 15 dakika sürdü. İstanbul ekiplerinin de devreye girdiği olayda Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, kendi cep telefonundan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yı arayarak bir eylemcinin kendisiyle konuşmasını sağladı. Şadi Yazıcı eylemcilere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüştüreceğinin sözünü verdi. Belediye başkanının bu sözünü alan grup yol kesme eylemini sona erdirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title