Haberler

Gaziantepli Sanayici Şakayla Başladığı Girişimcilik Serüveninde İhracatçı Oldu! Şimdi 20 Ülkeye Makine Satıyor

Güncelleme:

Almanya ve İngiltere'den ithal ettiği makinelere servis hizmeti almakta güçlük çeken Gaziantepli sanayici, şakayla başladığı girişimcilik serüveninde, 20 ülkeye tekstil ve iplik makinesi ihraç etmeyi başardı.

Gaziantep'te 25 yıldır iplik üretimiyle uğraşan sanayici Mustafa Çapkur, yaklaşık 8 yıl önce Almanya ve İngiltere'den iplik makinesi ithal etti. Bir süre sonra makinelere servis hizmeti almakta sıkıntı yaşayan Çapkur, Gaziantep sanayisinin "Mennan usta" diye bildiği merhum makine üreticisi Mennan Aksoy ile bir araya gelip, söz konusu makine için "Bunu biz mi üretsek?" diye fikir alışverişine başladı. Şakalaşmalarla başlayan üretim fikri, Çapkur ve Mennan ustanın oğlu Ali Aksoy ile bambaşka bir döneme evrildi ve üretime geçildi.

Servis Sorununa Çözüm Ararken İhracatçı Oldu!

ŞAKAYLA BAŞLADI

İplik ve tekstil fabrikalarında kullanılan, maliyetleri oldukça yüksek olan makineler, 6 yıldır Gaziantep'te "Mennan Makina" markasıyla sorunsuz şekilde üretiliyor ve 20 ülkede kullanılıyor.

Kentte iplik üretimi gerçekleştiren ve Mennan Makine'nin proje yöneticiliğini yürüterek pek çok ülkeye makine gönderen Mustafa Çapkur, hikayelerinin rahmetli Mennan usta ile şakayla başladığını dile getirdi.

Çapkur, "Rahmetli Mennan usta ile fikir alışverişinde bulunurken, yapabileceğimizi söyledi ama ilk müşteri kim olacak, kime makine satacağız diye düşündük. Bunun üzerine de üretilen ilk makineyi kendi fabrikama alacağımı garanti ederek işe başladık ve bugünlere ulaştık. Bir nevi biz tecrübelerimizi sahaya yansıttık. Biz bu işe şakayla başladık." diye konuştu.

Servis Sorununa Çözüm Ararken İhracatçı Oldu!

"FİYAT OLARAK YARI YARIYA FARK EDİYOR"

Çapkur, şu anda Avrupa ile rekabet edebilir hale geldiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"25-30 yıldır bu meslekteyiz. Bu tecrübelerimizi, makinelerde yaşadığımız sıkıntıları, kendi makinelerimizde engellemeye çalıştık, başarılı da olduk. Şu anda 20 ülkeye 25 makine sattık. Makineyi yazılım da dahil olmak üzere biz üretiyoruz. Şu an sipariş için 14-15 ay doluyuz. İthal ürünlerimizle üretimlerimizi kıyaslamayı çok doğru bulmuyoruz. Ama fiyat olarak yarı yarıya fark ediyor. Bizim bu davamız, bir açıdan milli bir dava."

Servis Sorununa Çözüm Ararken İhracatçı Oldu!

"DEVLETTEN DESTEK ALMAYACAĞIZ"

Gaziantep'teki firmalara da makine verdiklerini, hizmet kalitelerinin çok arttığını, yeni teknolojiler geliştirdiklerini belirten Çapkur, artık sattıkları makinelerin dijital arızalarını da online ortamda çözdüklerini ve otomasyonda geliştiklerini kaydetti.

Çapkur, bugüne kadar devlet desteği almadan ilerlediklerini belirterek, "Biz yola çıkarken teşvik 'aman' noktamızdı. Biz bu projeleri geliştirirken devletten 25 kuruş almayacağız dedik. Öyle devam ediyoruz. Kendimize sözümüz var. Devletten destek almayacağız. Makineyi satıyoruz, para kazanıyoruz, devlete neden yük olalım." değerlendirmesinde bulundu.

Servis Sorununa Çözüm Ararken İhracatçı Oldu!

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title