Haberler

Sertifikalı Sağlık Personeli Uygun Birimlerde Çalıştırılacak

Sağlık Bakanlığı, Sertifikasyon Gereken Birimlerde Öncelikle Sertifikalı Personelin Çalıştırılmasını, Sertifikalı Personel Sayısının Çok Olduğu Kurumlarda Hizmet Biriminin İş Yükü Oranında İhtiyaç Sayısınca Sertifikalı Personelin Görevlendirilmesini, İhtiyaç Fazlası Sertifikalı Personelin İse Kadrosuna Uygun Başka Bölümlerde Görevlendirilmesi Talimatını Verdi.

Sağlık Bakanlığı, sertifikasyon gereken birimlerde öncelikle sertifikalı personelin çalıştırılmasını, sertifikalı personel sayısının çok olduğu kurumlarda hizmet biriminin iş yükü oranında ihtiyaç sayısınca sertifikalı personelin görevlendirilmesini, ihtiyaç fazlası sertifikalı personelin ise kadrosuna uygun başka bölümlerde görevlendirilmesi talimatını verdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderdiği genelgede, bakanlığa bağlı yataklı tedavi kurumlarından ulaşan bilgilerden, hastanede görev yapan personelin çalışma düzeninde, sertifikasyona bağlı olarak çalıştırılan personelin görevlendirilmesinde yanlış anlaşılma sebebiyle sıkıntılar yaşandığının gözlendiğini kaydetti. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 45. maddesi gereğince "hiçbir memurun sınıfının dışında bir görevde çalıştırılamayacağını" hatırlatan Ünüvar, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre; çalışma saatlerinin düzenlenmesi, kurumun tıbbi, idari ve eğitim hizmetlerinin görevlilerce en iyi şekilde yürütülmesiyle bu hizmetlerin yapılmasını izlemek, en az haftada bir defa denetlemek ve kurumun verimli olarak çalıştırılması, işlerin sürat ve kolaylık içinde yapılması, kaliteyi düşürmeden ekonomi sağlanması, sunulan hizmeti olabilecek en yüksek düzeye çıkarmak için gerekli tedbirleri almanın başhekimin görevleri arasında yer aldığını vurguladı. Ünüvar, genelgesinde daha sonra şunları kaydetti:

"Hizmet birimi itibariyle sertifikasyon gereken birimlerde öncelikle sertifikalı personelin çalıştırılması, sertifikalı personel sayısının çok olduğu kurumlarda hizmet biriminin iş yükü oranında ihtiyaç sayısınca sertifikalı personelin görevlendirilmesi, ihtiyaç fazlası sertifikalı personelin ise kadrosuna uygun başka bölümlerde görevlendirilmesi gerekmektedir. Bir personelin sertifikasının olması başka bir yerde çalışamayacağı anlamına gelmediği için gerek sertifikalı pratisyen hekimin gerekse sertifikalı diğer sağlık personelinin sertifikasının bulunması yanında sertifikasıyla ilgili birimlerde ihtiyaç bulunmadığı durumlarda Baştabip tarafından bu personelin ihtiyaç bulunan bölüm ve hizmetlerde sınıfı içinde kadrosuna uygun görevlendirilerek, mevcut personelden daha etkin bir şekilde yararlanılması ve iş gücü kaybının önlenmesi gerekmektedir. İlinizdeki yataklı tedavi kurumlarına duyurularak, personel istihdamında gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

(YZE-MAY-MB-MB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title